IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 грешни здравни съвета, които жените често получават

9 февруари 2018 12 30

Но всъщност не са съвсем правилни

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Здравето е тема, по която винаги има куп мнения и то различни. Накъдето и да се обърне човек, получава съвет и препоръки за това как да се грижи за себе си или да се справи с вече възникнал проблем. Доколко обаче трябва да се вслушвате във всичко, което чувате или четете? Не всичката информация е правилна и може да си навредите, ако решите да я тествате на практика. Ето кои съвети, често давани на жените, са грешни:

Никога не излизайте навън без слънцезащитен крем

Слънцето е един от основните източници на витамин D. Ако постоянно се мажете с висока слънцезащита ще възпрепятствате образуването му в тялото. Дефицитът на витамин D е сериозно нещо и води до нисък имунитет, риск от астма, сърдечни заболявания и дори някои видове рак.

Най-добрият начин да отслабнете е като ядете по-малко и тренирате повече

Отслабването не е резултат единствено от калориен дефицит. Има и други фактори, които трябва да обмислите. Понякога тази формула не работи и това се дължи на объркани хормони, влошен метаболизъм или някакво сериозно заболяване, за което нямате идея.

Ниското либидо е само в главата ви

Нежеланието за секс не е просто въпрос на настроение. Има състояние, от което страдат 1 на 10 жени и се нарича „хипоактивно сексуално разстройство“. То води до понижаване на либидото. Това е състояние, което се нуждае от лечение, а не от алкохол. Но преди всичко това се нуждае от диагноза.

Не трябва да се тревожите за сърдечни проблеми, от тях страдат само мъжете

По статистика може и жените по-рядко да страдат от сърдечни заболявания и все пак са уязвими към такива. Ако имате симптоми като болка в гърдите, болка в челюстта, недостиг на въздух, болка в областта на шията или обща умора, отидете на кардиолог да ви провери сърцето.

Хормоналната терапия само ще влоши баланса в организма ви

Жените буквално се плашат от думата хормони и хормонално лечение. Но в дадени ситуации то е наложително, дори да натъпче организма ви с още повече хормони. Често жените изпадат в подобна ситуация в менопаузата, когато се борят с нейните симптоми. Това е натурален процес и период, който не може да бъде подминат, но не означава, че трябва да оставите дискомфортът да диктува настроението и деня ви. Хубаво е да се подложите на хормонална терапия в подобни случаи.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари