IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слаб не означава здрав!

2 март 2018 09 30

Когато на тялото не му достигат мазнини и калории...

Снимка: Istock

Снимка: Istock

През последните години обществеността алармира сериозно за проблема със затлъстяването и здравословните последствия от него. Повечето килограми обаче не са единствената причина за болестите и слабото тяло не е гаранция за здраве. Важно е да има баланс и да се храните разумно, а не да гладувате. В случай че преминете границата и изтезавате тялото си, лишавайки го не само от калории, а и от ценни витамини и минерали, рискувате да си причините следното:

1. Прекалено нисък процент мазнини

Женското тяло е устроено така, че да може да износи и отгледа бебе. Ето защо дамите по природа имат по-висок процент мазнини в тялото си. И това трябва да остане така, иначе ще си причините сериозен хормонален дисбаланс. Видът ви също може да пострада – кожата ви да се сбръчка, да получите пигментация, а косата ви да започне да окапва.

2. По-уязвими към диабет

Слабите хора са изложени на по-голям риск от развитие на диабет тип 2. Това се дължи на нездравословния ви хранителен режим и стреса, на който подлагате не само тялото, а и ума.

3. Депресия, отвеяност

Хората, които гладуват, са по-склонни към депресия. Липсата на храна и витамини променя хормоналните нива в организма, а в допълнение със стреса това води до честа промяна на настроенията и депресия.

4. Понижен метаболизъм

Нездравословното хранене води до проблеми с метаболизма. Малко храна = нисък метаболизъм и проблеми със стомаха.

5. Нисък имунитет

По-слабите хора се разболяват по-често. Отслабналият организъм няма достатъчно сили да се бори с вирусите и бактериите.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

DeYo ( преди 6 години )
Много глупава статия! Да не е писана от хейтър?! Всеки може да заболее от изброените болести, а пълните дами са по-склонни към депресия от кльощавите. Да си слаб не означава, че си гладен, нито болен, а просто знаеш как да се храниш правилно и да се поддържаш във форма.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Мед. Лице ( преди 6 години )
Пълни глупости.Не бях чела по безсмислена статия. Същите неща могат да се кажат и за дебелите, и за слабите, и за тъмнокожите, и за плешивите....... И т.н.Безсмислена статия, без нито един конкретен факт- само празни приказки.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар