IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бели нокти с помощта на лимон

30 юни 2011 11 21

Няколко бързи и лесни съвета за избелване на ноктите

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Умните хора казват, че възрастта на една жена се познава по ръцете. Само че освен кожата, трябва да отделим време и грижа и за ноктите, особено дамите пушачки!

Ноктите могат да пожълтеят или да променят естествения си нюанс след прекомерната употреба на наситено цветни лакове, цигари, солариум и куп други неща. Естествено проблемът може да се реши в някое козметично студио или скъп дамски салон. А защо не се опитате да го решите вкъщи? И дори няма да ви караме да отказвате цигарите (въпреки че идеята не е никак лоша...)!

Сред домашните средства за избелване безспорният лидер е лимонът. Необходимо е просто да разрежете плода на две и да натъркате повърхността на ноктите с меката му част. Може също просто да ги натриете с лимонов сок.

Друг вариант е да приготвите смес от няколко капки зехтин и лимонов сок. С готовата смес намажете обстойно ноктите с помощта на памучен тампон. След това внимателно полирайте с пиличка.

Вана с лайка също може да се окаже полезна за борба с пожълтелите нокти. Няколко лъжички суха лайка се сварява във вода и се оставя в продължение на 20 минути. В отварата се потапят пръстите и се държат около 10-15 мин., като процедурата трябва да се повтаря 2-3 пъти седмично.

И запомнете! Преди да нанасяте на ноктите слой цветен лак е добре да сложите прозрачна основа – това ще помогне да избегнете пожълтяването им.

Тук ще намерите и тайните на красивите нокти!


Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари