IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за очи с лещи

1 август 2011 13 29

Ползването на контактни лещи изисква повишено внимание при нанасянето на грим

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Контактните лещи не бива да спират дамите да се разкрасяват с декоративна козметика. Трябва обаче да бъдете по-внимателни, за да избегнете ненужните възпаления. Залагайте на качествена и дерматологично тествана козметика!

Спиралата
Препоръчително е дамите, които носят лещи, да употребяват спирали на водна основа или такива за чувствителни очи с надпис "hypo-allergenic". Тушът за мигли се нанася на тънък слой, а след като изсъхне се повтаря процедурата. По този начин ще избегнете напластяването, което отделя прашинки и дразни лигавицата.

Молив за очи
Другият важен аксесоар, който придава дълбочина на окото е моливът. Важно е той да бъде мек и водоустойчив. Поставяйте го само от външната страна на окото (никога във вътрешната страна), когато сте с лещи. Сменяйте  молива за очи най-много на 3 месеца. Дори да е с капачка, застояването изменя състава му и може да доведе до алергична реакция.

Грим
Не използвайте грим и сенки, които съдържат  блясък или бляскащи частички, защото те често се ронят и могат да попаднат  в окото ви и да го раздразнят. Нанасяйте гримът внимателно при затворени очи, така че да изглежда равномерно и да не ви притеснява.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари