IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 Съвета за нанасяне на течна очна линия

27 май 2012 06 00

Красивият ретро поглед понякога може да се окаже истинско мъчение за постигане

Снимка: makeup.allwomenstalk.com

Снимка: makeup.allwomenstalk.com

Течната очна линия е труден за ползване продукт и много от нас успяват да си докарат напълно нежеланата визия на панда или някой от семейство Адамс. Разбира се, и тя си има някои правила за ползване, които в съчетание с нашите полезни съвети, ще ви помогнат да избегнете вида на Мерилин Менсън и да станете прекрасна последователка на нежната Одри Хепбърн.

1.Започнете с молив

Тъй като най-честия проблем е умението да се положи права линия, е най-добре да положите основата с молив преди очната линия. Тя трябва да се постави непосредствено над миглите, което е малко трудно за неопитната ръка. Затова нарисувайте лека основна линия с молив, след което я повторете с течната очна линия. Друг съвет е да започнете от средата на клепача и да продължите в която и да е посока.

2.Нанасяйте бавно

Много дами предпочитат да си сложат дебела линия, ала 50-те години, което изглежда много шик. За да уцелите точното количество очна линия обаче – да не е прекалено дебела или размазана - е добре да действате бавно и внимателно. Ако избързате, вероятно ще трябва да започвате от начало.

Снимка: makeup.allwomenstalk.com

3.Дръжте ръката си стабилна

Това никак не е лесна задача, за това си помогнете като подпрете лакти на стабилна повърхност преди да започнете нанасянето. Някои успяват да подкрепят нанасящата ръка, като я хванат с другата, но това е вече форма на висш пилотаж в гримирането.

Снимка: makeup.allwomenstalk.com

4. Разклатете

Въпреки логиката на това действие, ще се учудите колко дами го пропускат и след това се мъчат с чертаене с твърде гъста очна линия. Тъй като този продукт е течен, винаги е добре да го разтръскате силно преди употреба. Така съставките се хомогенизират и нанасянето е доста по-лесно.

Снимка: makeup.allwomenstalk.com

5. Направете я трайнa

Много от оплакванията в посока очна линия са свързани с това, че се размазва твърде бързо. Можете да промените това, като първо нанесете сенките за очи и след това очната линия. Важно е да сте започнали с добра основа на грима преди всичко останало и да запомните, че спиралата се слага последна.

Снимка: makeup.allwomenstalk.com

6.Съхранявайте очната линия правилно

Това е друг съвет, който малко дами се сещат да следват. Не е добре да държите очната линия или въобще гримовете си в банята, където парата от топлата вода силно овлажнява въздуха. Последвалият конденз може да попадне в очната ви линия и да я направи безкрайно трудна за работа.

Снимка: makeup.allwomenstalk.com

7.Оставете я да изсъхне

Друга грешка, допускана от дамите е когато не дават на очната линия достатъчно време да изсъхне, както трябва. Ако не ви се чака, можете да си вземете бързо съхнеща очна линия, а ако вече разполагате с обикновена такава, нежно повяване с ръка или ветрило би ускорило процеса на съхнене.

Снимка: makeup.allwomenstalk.com

КоментариКоментари

( преди 11 години )
Понеже никога не успявам да я нанеса красива, намерих решение. Купувам си очна линия която е нещо като флумастер и е лесна за нанасяне точно като молив, т.е. изглежда като очна линия, но се поставя като молив, бързо и лесно. Страхотно е, за леко несръчни момичета като мен.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
cmokcmok ( преди 11 години )
трябва да се науча, много добри съвети
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар