IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За гладка, искряща кожа

25 юни 2012 07 45

Ексфолирането премахва мъртвите кожни клетки и оставя кожата ви нежна и блестяща, стига да го правите както трябва

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Без значение дали е сезонът на банските или на ските, ексфолирането на тялото e добро за вашата кожа и външност. Много жени са възприели този навик само, когато се отнася до лицето им, но не бива да забравяме и останалите части на тялото. За летния сезон е особено важно във връзка с нанасянето на купища слънцезащитни мазила, а и за възраждането на уморената от зимата кожа.

Продукти необходими за ексфолиране:

  • Ексфолиант
  • Луфа, четка за тяло или ексфолиращи ръкавици
  • Пемза
  • Лосион за тяло

    Снимка: Dreamstime

    Правилното ексфолиране на тяло:

    1. Преди да влезете под душа, изтъркайте кожата си както е суха с луфата/ четката за тяло/ ръкавиците, защото това ще премахне много излишни неща и ще подготви кожата ви за процеса на почистване. Започнете от ходилата си и тръгнете нагоре по тялото.

    2. Не ексфолирайте кожата си, ако сте изгорели или имате отворени рани или драскотини.

    3. След като се намокрите, използвайте пемзата за да изтъркате грубата кожа от ходилата си.

    4. Сложете ексфолианта върху гъбата си за къпане и започнете да я движите с кръгови движения по тялото си, включително и по ходилата. Когато стигнете бикини зоната, намалете натиска, защото кожата там е много нежна.

    5. Използвайте четка за тяло с дълга дръжка, за та почистите гърба си и други трудно достъпни места.

    6. Бъдете нежни с лицето си и по-специално около очите и устата си, а най-добре е да използват ексфолиращ гел специално създаден за лицевата кожа – те са по деликатни и няма да я увредят.

    7. Не забравяйте ръцете и дланите си!

    8. Изплакнете тялото си с хладка вода, а след това се облейте с най студента вода, която бихте понесли. Ако искате, си сложете душ гел за омекотяване на кожата.

    9. Следващата стъпка е да намажете цялото си тяло с овлажняващ лосион. Най-добрият избор би бил такъв, съдържащ във формулата си бета хидроксилни киселини, защото те също спомагат премахването на мъртва кожа.

    10. Мажете се с овлажнител всеки ден! Ексфолирането изсушава кожата, затова е важно да се грижите за нейното хидратиране.

    КоментариКоментари