IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Природните богатства, които ви правят красиви

28 септември 2012 12 40

Кои натурални продукти за какво са полезни?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всички знаем, че природата е неизчерпаем източник на полезни вещества и растения. Неслучайно някои от най-ефикасните разкрасителни процедури са тези, в които се използват естествени природни компоненти. Също така много козметични фирми залагат на природни съставки в своите серии продукти.

Масло от бодлива круша

Предназначено за: Прави косата по-блестяща и лъскава

Маслото от бодлива круша е богат източник на мастни киселини, протеини и арганово масло, които правят косата блестяща. Също така бодливата круша съдържа витамин Е, който подхранва косата.

Киселина от водорасли

Предназначена за: Изглаждане на бръчки

Киселината от водорасли не само изглажда бръчките, но и забавя признаците на стареене в дългосрочен план. Тя е открита от морски биотехнологични учени в Сан Франциско, които установили, че киселината от водорасли регенерира клетките. Малките сфери, съдържащи се в нея естествено попълват бръчките и изпъват кожата.

Масло от семки на диня

Предназначено за: Регенерира кожата

Маслото е много полезно, защото съдържа високи нива на есенциални мастни киселини и антиоксиданти. Тези съставки помагат на кожата да се пребори с неблагоприятните влияния на околната среда. Самото масло е леко и лесно се абсорбира от кожата.

Ориз

Предназначен за: Успокояване и подобряване вида на кожата

На ориза не трябва да се гледа само като на хранителен продукт. Учените са установили, че елементи в ориза имат успокояващо действие върху кожата. Екстракт от ориз може да овлажни и подобри вида на кожата, която е била увредена от ултравиолетова светлина. Също така защитава кожата от по-нататъшно вредно излагане.

Екстракт от колбасово дърво

Предназначен за: Стягане на кожата

Колбасовото дърво е наречено така, тъй като формата на плодовете му много прилича на наденица. Екстракт от дървото може да помогне за по-бързо обновление на клетките и стягане на кожата. Също така тестове показват, че тази съставка има изглаждащ ефект върху кожата.

Маргаритки

Предназначени за: Премахване на старчески петна

Последни проучвания показват, че екстракт от маргаритка може да направи чудеса за кожата. Той има освежаващ ефект върху кожата и премахва старческите петна.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари