Отив
йки на фризьор, рядко си даваме сметка, че страхотната прическа на мацката от каталога всъщност може съвсем да не е подходяща за нас.

При това нямаме предвид подходяща само в смисъл на пасваща на формата на лицето.

Онова, което се намира под равнището на брадичката, също е от изключително значение за избора на правилната прическа.

Палитрата от сантиметри на височина и на ширина всъщност си казва тежката дума, стане ли въпрос за хармоничен, елегантен и красив външен вид.

Високите и стройни дами могат да си позволят почти всякакви прически, но средната дължина, вълнистите кичури и по-едрите букли придават приятно чувство за обем и форма на иначе фината структура на лицето и тялото.

Най-добре ще е да не се оставяте в рамката на прекалено „голямата“ и бухнала коса, защото в контраста между нея и слабия силует ще изглеждате неестествено и несиметрично.

По-пищните и закръглени момичета ще изглеждат убийствено с права коса на етажи и дължина под раменете.

Можете спокойно да разделяте косата си на една страна, което моментално ще се разпише с елегантен почерк върху външния ви вид.

Избягвайте обаче всички по-големи аксесоари за глава и не прекалявайте с обема.

Жени с фигура „джобен формат“ е най-добре да се придържат към златната среда на коафьорските приумици и да не се увличат по екстремности в прическата.

С прекалено дълга, както и с прекалено къса коса ще изглеждате съвсем миниатюрна.

Решението за вас е гладка коса на етажи с по-изразена височина и обем в задния край на върха на главата.

Малките дами често смятат, че конските опашки и плитките придават младежки вид на размерите им, но истината, е че те ги вдетиняват. Бъдете внимателни.