Вход / Регистрация

Какво трябва да знаем за действието и процедурите с ботокс

Нервно-паралитичното вещество ботокс, съдържащо невротоксина на ботулизма (отровата ботулинум А, както е официалното му название) напоследък е най-популярното средство за опъване на бръчки в козметичната индустрия.

Процедурата с токсина, който иначе е отровен, придоби изключителна популярност, тъй като дава много добри резултати и няма странични ефекти. Инжектирането на ботокс парализира временно някои лицеви мускули, прави невъзможно съкращаването им за известен период от време и така възпрепятства образуването на нови и задълбочаването на вече съществуващите бръчки.

Ботокс се прилага в случаите, когато трябва да се изгладят мимическите бръчки по лицето и шията, за по-младежки вид и излъчване. Освен това ботокс контролира и нежеланото изпотяване по лицето и най-вече по челото. Особено успешно се оказва приложението му за изглаждане на бръчките между веждите, около очите (т. нар. пачи крак), около устните. В състояние е да промени общата визия на лицето, като заличи уморения вид.

Препоръчително е ботокс да се използва при пациенти над 30-годишна възраст. Самата процедура не болезнена и се усеща само леко бодване след първата инжекция.

Манипулацията с инжектирането на токсина трае от 5 до 10 минути, ефектът от нея се проявява след 2 - 5 дни и първоначално продължава около 6 месеца. След повторно третиране времетраенето му се удължава.

Средното време за възстановяване след инжектирането с ботокс е 24 - 48 часа.

Няма ограничение на процедурите с ботокс. Може да ги правите цял живот, но не е препоръчително да си инжектирате токсина на едно и също място, повече от два пъти в годината.

Цената на една процедура е около 400 долара, но зависи от мястото на прилагане и от броя на процедурите.

Ако повтаряте по-често процедурата или тя е изпълнена от непрофесионалист, рискувате да получите парализа на лицевите мускули.

Инжекциите с ботокс могат да помогнат и при козметични операции, които по принцип изискват хирургическа намеса.

Инжектирането с ботокс може да оправи леки дефекти в носа. Токсинът също така решава до известна степен и проблема със стърчащите уши.

Досегашните фаворити на козметичните специалисти, като корекциите с лазер, пилинг и подкожни инжекции с биологични вещества - хиалуронова киселина или собствени мазнини отстъпват място на ботокс. Специалисти съветват обаче, че най-добра е комбинацията от всички тези процедури когато става дума за нехирургична козметична намеса.

Ботокс се радва на огромна популярност както от страна на жените, така и от мъжете. Особено е популярен сред бизнесмени, които имат тежки срещи или телевизионни изяви. Ботокс спира изпотяването и прави да изглеждате свежи и отпочинали. Да не говорим за популярността на ботокс в Холивуд – там най-големи почитатели на токсина са Мадона, Шер (естествено), Джак Никълсън и Майкъл Дъглас.


Коментари (1)
dessito ( преди 3 години )

Аз смятам, че трябва задължително да се посъветвате със специалист. Има си риск от нежелани реакции, алергии и др.
С течение на времето активността на токсина се изчерпва и състоянието на бръчките е такова, както преди инжектирането му. Това е така, тъй като действието му е осигурило покой на мимическите мускули, т.е. съществуващите бръчки и линии не са се задълбочавали, а нови не са се образували.

http://www.clinic-bg.com/blog/botox-ili-botulinov-toksin/

4 0
Коментирай
Потребител:
Текст:

Моля, въведете кода в полето * 


Как V-ефектът ни подмладява? Как V-ефектът ни подмладява?
Дермалните филъри са тайната на младежкия вид

Кой се бори за най-големите гърди в света? Кой се бори за най-големите гърди в света?
Манията за силикон при някои жени минава всякакви граници

Пищно дупе с помощта на собствени мазнини Пищно дупе с помощта на собствени мазнини
Броят на процедурите за инжектиране на мазнини изпреварва броя на липосукциите

На мода ли са още Барбитата? На мода ли са още Барбитата?
Една млада украинка се подлага на куп пластични операции, за да заприлича на кукла

Виж още