IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да знаем за действието и процедурите с ботокс

8 май 2004 18 21

Какво трябва да знаем за действието и процедурите с ботокс

Нервно-паралитичното вещество ботокс, съдържащо невротоксина на ботулизма (отровата ботулинум А, както е официалното му название) напоследък е най-популярното средство за опъване на бръчки в козметичната индустрия.

Процедурата с токсина, който иначе е отровен, придоби изключителна популярност, тъй като дава много добри резултати и няма странични ефекти. Инжектирането на ботокс парализира временно някои лицеви мускули, прави невъзможно съкращаването им за известен период от време и така възпрепятства образуването на нови и задълбочаването на вече съществуващите бръчки.

Ботокс се прилага в случаите, когато трябва да се изгладят мимическите бръчки по лицето и шията, за по-младежки вид и излъчване. Освен това ботокс контролира и нежеланото изпотяване по лицето и най-вече по челото. Особено успешно се оказва приложението му за изглаждане на бръчките между веждите, около очите (т. нар. пачи крак), около устните. В състояние е да промени общата визия на лицето, като заличи уморения вид.

Препоръчително е ботокс да се използва при пациенти над 30-годишна възраст. Самата процедура не болезнена и се усеща само леко бодване след първата инжекция.

Манипулацията с инжектирането на токсина трае от 5 до 10 минути, ефектът от нея се проявява след 2 - 5 дни и първоначално продължава около 6 месеца. След повторно третиране времетраенето му се удължава.

Средното време за възстановяване след инжектирането с ботокс е 24 - 48 часа.

Няма ограничение на процедурите с ботокс. Може да ги правите цял живот, но не е препоръчително да си инжектирате токсина на едно и също място, повече от два пъти в годината.

Цената на една процедура е около 400 долара, но зависи от мястото на прилагане и от броя на процедурите.

Ако повтаряте по-често процедурата или тя е изпълнена от непрофесионалист, рискувате да получите парализа на лицевите мускули.

Инжекциите с ботокс могат да помогнат и при козметични операции, които по принцип изискват хирургическа намеса.

Инжектирането с ботокс може да оправи леки дефекти в носа. Токсинът също така решава до известна степен и проблема със стърчащите уши.

Досегашните фаворити на козметичните специалисти, като корекциите с лазер, пилинг и подкожни инжекции с биологични вещества - хиалуронова киселина или собствени мазнини отстъпват място на ботокс. Специалисти съветват обаче, че най-добра е комбинацията от всички тези процедури когато става дума за нехирургична козметична намеса.

Ботокс се радва на огромна популярност както от страна на жените, така и от мъжете. Особено е популярен сред бизнесмени, които имат тежки срещи или телевизионни изяви. Ботокс спира изпотяването и прави да изглеждате свежи и отпочинали. Да не говорим за популярността на ботокс в Холивуд – там най-големи почитатели на токсина са Мадона, Шер (естествено), Джак Никълсън и Майкъл Дъглас.

КоментариКоментари

dessito ( преди 13 години )
Аз смятам, че трябва задължително да се посъветвате със специалист. Има си риск от нежелани реакции, алергии и др.С течение на времето активността на токсина се изчерпва и състоянието на бръчките е такова, както преди инжектирането му. Това е така, тъй като действието му е осигурило покой на мимическите мускули, т.е. съществуващите бръчки и линии не са се задълбочавали, а нови не са се образували.http://***.clinic-bg.com/blog/botox-ili-botulinov-toksin/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар