Вход / Регистрация

Напълно безопасна ли е хиалуроновата киселина?

Защо консултацията с лекар е препоръчителна
Напълно безопасна ли е хиалуроновата киселина?
Снимка: Dreamstime

От откриването на хиалуроновата киселина през 30-те години на миналия век, тя е обявявана за „фонтан на младостта" и се използва за противостареещи процедури и добавка за по-добро здраве. Но въпреки че тя присъства естествено в тялото на човек, дали е напълно безопасна, когато се вкарва отвън?

Странични ефекти на хиалуроновата киселина

При повечето хора няма такива, но съществува определен риск след поставянето на инжекция с хиалуронова киселина да се появят синини, подуване, зачервяване на кожата, които обикновено изчезват за 2-3 дена. В някои случаи се образуват бучки на мястото на убождането. Те може да останат видими няколко месеца, а в най-лошия вариант – да станат перманентни.

В редки случаи е възможно да се появят и алергични реакции, което трябва да се има предвид, тъй като обикновено не се извършват тестове за алергия.

Когато хиалуроновата киселина се взема под формата на добавка, също съществува риск от странични ефекти като кожни обриви например. Противопоказно е да се приема такава добавка и от хора болни от рак или ревматоиден артрит.

Винаги се консултирайте с лекар преди да закупите хиалуронова киселина. Все още няма достатъчно клинични изследвания върху страничните ефекти на тази добавка.

Няма документирани странични ефекти от кремовете и серумите, съдържащи хиалуронова киселина, освен в редки случаи – леко кожно раздразнение.Коментари (0)
Коментирай
Потребител:
Текст:

Моля, въведете кода в полето * 


Как V-ефектът ни подмладява? Как V-ефектът ни подмладява?
Дермалните филъри са тайната на младежкия вид

Кой се бори за най-големите гърди в света? Кой се бори за най-големите гърди в света?
Манията за силикон при някои жени минава всякакви граници

Пищно дупе с помощта на собствени мазнини Пищно дупе с помощта на собствени мазнини
Броят на процедурите за инжектиране на мазнини изпреварва броя на липосукциите

На мода ли са още Барбитата? На мода ли са още Барбитата?
Една млада украинка се подлага на куп пластични операции, за да заприлича на кукла

Виж още