IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Футуристичен плаващ град скоро може да стане реалност

31 май 2014 13 00

Той ще има две нива – едно над водата и едно под повърхността

Снимка: AT Design Office

Снимка: AT Design Office

Плаващият град трябва да има две нива – едно над водата и едно под повърхността ѝ. Също така има определени две зони за озеленяване и създаване на градини, както и мрежа от пешеходни алеи и тунели. AT Design Office се спират на електрически автомобили, за да намалят замърсяването. Градът ще разполага и с пристанище, където да могат да акостират подводници.

Освен това са предвидени канали и водни пътища, което ще позволи на плавателните съдове да функционират като средство за транспорт. Планира се в града да има ферма и център за рециклиране на отпадъци. Разбира се, ще има и хотел, и развлекателен център, които ще се харесват не само на жителите, но и на посетителите.

Връзката на града на бъдещето с външния свят ще бъде огромен круизен кораб, който ще улесни пътуванията и туризма. Ако този план се превърне в реалност, може би плаващите градове ще бъдат началото на едно футуристично бъдеще.

Влезте в нашата галерия и разгледайте как ще изглежда бъдещият плаващ град.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Красиво е, но дали е добре за природата?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар