IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модерна бетонна къща

4 август 2014 13 00

Груба и елегантна едновременно

Снимка: Nobbs Radford Architects

Снимка: Nobbs Radford Architects

Бетонът е в основата на всяко строителство, но малко модерни къщи избират тяхната архитектура да бъде главно бетонна. На пръв поглед грубият вид на бетонните стени определено заблуждава, но всъщност той може да бъде съчетан много умело с елегантен и модерен интериор.

Архитектите от Nobbs Radford Architects са разработили проекта Glebe именно въз основа на идеята за бетона като главна част от дома. Къщата се намира в Сидни, Австралия и разполага с елегантен и изчистен интериор.

Най-характерното за нея, освен бетонната визия, са правите линии и свободните пространства. В интериора се наблюдава наличието на много дърво, черен алуминий и неръждаема стомана, които отлично си пасват със сивата студенина на бетона.

Наскоро австралийската къща е спечелила отличие за най-добра малка сграда на наградите ACSE. Още едно доказателство, че понякога излизането от шаблоните може наистина да си заслужава и да бъде много успешно.

Влезте в нашата галерия и разгледайте модерната бетонна къща в Сидни.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )