IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да живееш на ръба – буквално

23 септември 2014 09 19

Уникална къща в Австралия, която виси от скала

Снимка: Modscape

Снимка: Modscape

Ако имате страх от високо, може би не бихте искали да живеете на ръба и то абсолютно буквално. За разлика от вас, много хора обичат екстремностите и ги привличат именно предизвикателствата за сетивата.

В отговор на броя на клиентите, които търсят възможности за обитаване на крайбрежните парцели, австралийската архитектурна фирма Modscape създава проекта Cliff House.

Концепцията за дизайна на нестандартната къща е тя да се разположи от едната страна на скала или по-скоро да се „вкопчи“ в нея. Трябва да се признае, че с това разположение скалната къща определено предлага неповторима и обширна гледка към околния пейзаж и океанските води.

Иновативна архитектура и пет етажа с модулен дизайн – така може да бъде описана Cliff House. Модулите са наредени един върху друг, като всеки етаж е закрепен към скалата с помощта на специални стоманени игли. Освен това всички етажи са свързани с асансьор, а в долното ниво са разположени барбекю и джакузи.

Посетете нашата галерия и разгледайте уникалната къща, която виси от скалата.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари