IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модерен и изящен алпийски дом

22 ноември 2014 16 20

Той се намира в Лихтенщайн

Снимка: K M Architektur

Снимка: K M Architektur

Всеки човек има нужда от свой оазис, където да събере мислите си, да потърси и да намери себе си. Обикновено това са спокойни места, близо до природата, защото именно те имат най-силен успокояващ ефект върху психиката на човек.

Някои хора пък предпочитат да прекарат целия си живот в подобен оазис, затова и избират да живеят извън големите градове, в по-близък контакт с природата.

Именно за някои от тези хора швейцаро-австрийската архитектурна фирма K M Architektur създава уникална и просторна къща, намираща се в град Шаан, Лихтенщайн.

Всъщност имотът е типичен алпийски дом, в чийто дизайн и интериор е заложено особено много на дървото и разбира се, който предлага спиращи дъха гледки към планината.

Съвременната къща е завършена тази година, построена е върху склон и има южно изложение. Според архитектите за построяването на имота с „плаващ дизайн“ са били използвани предимно естествени материали като бетон, мед, стъкло и дърво, с което неговата архитектура се доближава максимално много до естествената среда.

Огромен външен басейн пък прави алпийския дом още по-привлекателен.

Влезте в нашата галерия и го разгледайте, както и се насладете на всеки друг детайл от оазиса на спокойствие в Лихтенщайн.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари