IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приказната къща на дърво

27 юни 2015 12 01

Истински дом на метри от земята

Снимка: Foster Huntington

Снимка: Foster Huntington

През 2011 година Фостър Хънтингтън прави нещо, за което много хора само си мечтаят. Той напуска работата си, купува си ван и решава да избяга от градската джунгла на Ню Йорк. Дълго време той обикаля САЩ, като публикува множество фотографски книги, включително една, озаглавена „Домът е там, където паркираш“.

След три години номадски приключения 27-годишният фотограф решава най-накрая да се установи някъде. Ето защо той и група негови приятели се обединяват, за да построят къща на дърво в западен Вашингтон, близо до границата с Орегон.

Фостър избрал мястото, тъй като е в близост до Портланд, но все още сред природата и на дистанция от града. „Винаги съм обичал къщите на дърво. Така че си помислих, че е време да си построя една. Имах желание да направя място, където приятелите ми биха искали да дойдат“, обяснява идеята за приказната къща фотографът.

След една година проектът се превърнал в реалност. Всъщност домът се състои от две отделни къщи, като всяка от тях е с големина около 20 квадратни метра. Едната се използва за работилница, докато другата е превърната в малък дом. Помежду си те са свързани с почти 8-метров мост.

В нашата галерия може да разгледате как изглежда сбъдването на една детска мечта или казано с други думи – приказната къща на дърво.

Снимка: Foster Huntington

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари