IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо кучето е най-добрият приятел на човека

18 август 2014 11 21

То ще ви обича безгранично, без значение от вашите недостатъци

Снимка: imgur

Снимка: imgur

Казват, че кучето е най-добрият приятел на човека. Защо? Безусловна любов. Привързаност. Лоялност. Това са само част от положителните качества на четириногите любимци, които много трудно може да срещнете у някой своя приятел „Хомо сапиенс“.

Веднъж предано, кучето ще ви остане такова за цял живот. Няма да се притеснявате, че като някой близък може ще ви забие нож в гърба или пък, че ще ви изостави в трудни моменти. Кучето винаги ще е до вас – и в добро, и в лошо – обещание, което дори много съпрузи нарушават.

В днешния материален свят много голяма част от приятелствата се базират на интереси и взаимни облаги. До голяма степен материалното състояние е решаващо – колкото повече пари има един човек, толкова повече кандидати за приятели има. Колко от тях са истински, е друг въпрос...

За кучето обаче няма значение колко пари изкарвате, каква кола карате, в каква къща живеете, какви марки дрехи носите. То е до вас, защото ви обича. Безусловно. Това показват множеството снимки на кучета и бездомници.


Бездомниците са приемани за най-ниската каста в обществото. Те са отритнати от всички и единствената любов, която получават, е от техните верни приятели – кучетата. В знак на истинското приятелство, бездомните хора често остават гладни, за да нахранят своя спътник в живота.

Кучетата от своя страна даряват собствениците си с любов и ги пазят от опасностите на улицата. Без да се интересуват, че спят под открито небе или в кашон. Защото са лоялни, защото са най-добрите приятели на хората.

Влезте в нашата галерия и разгледайте снимките, които сами по себе си говорят много повече, отколкото стотици изписани редове.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )