IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страховити костюми за Хелоуин

21 октомври 2014 14 30

Класически герои оживяват по улиците на града

Снимка: minimalisti.com

Снимка: minimalisti.com

Макар празникът Хелоуин да идва от англоезичните страни, той става все по-популярен в България, особено в последните години. Вече и в нашата страна има традиция малки и големи ентусиасти да се маскират по интересен начин и да обикалят улиците на града в нощта на 31-ви октомври срещу 1-ви ноември.

На тези от вас, които са решили да бъдат част от празника Хелоуин, остава да си измислят по какъв начин ще изглеждат на този паметен ден. Дали ще се превъплътите в образа на някоя култова личност или пък ще изберете по-страховитата страна на този ден и ще бъдете вампири, зомбита и други страшни герои – изборът е ваш.

В случай, че повече ви допада идеята за някое чудовище или страховит образ, то със сигурност има голямо разнообразие, от което да почерпите идеи.

Корените на зомбитата могат да бъдат проследени обратно в религиозните вуду ритуали, практикувани от жителите на Ямайка, Тринидад, Куба и други карибски острови, както и от местните в Западна Африка.

Най-известният от всички вампири пък е граф Дракула, въпреки че легенди за кръвосмучещи същества е имало и във Вавилон, и в древна Индия. Скелетите от друга страна са още един символ на Хелоуин и те дори привлякоха вниманието на някои от най-известните художници и дизайнери.

Ако вече избрахте да бъдете от страховитите образи на Хелоуин, влезте в нашата галерия и почерпете идеи.

Снимка: minimalisti.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари