IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се е променила красотата за 100 години

10 декември 2014 13 39

В една минута са събрани всички модни течения за последния век

Снимка: The Cut

Снимка: The Cut

Красотата е променливо понятие. Доказателство за това е сегашната тенденция на по-закръглените дупета, които бяха тема табу преди 15-20 години, например. Сега Дженифър Лопес и Ким Кардашян гордо показват своите пищни извивки и дори привличат вниманието към себе си с тяхна помощ.

Освен това хората винаги са имали различно възприятие за красотата. Със сигурност могат да се намерят мъже, които да не харесват Анджелина Джоли, макар че тя е обявена за една от най-красивите жени на тази планета. Всъщност различното възприятие е нещо чудесно, защото по този начин всеки от нас може да бъде „коронован“ за най-красивия, дори само в очите на един определен човек.

Все пак с течение на годините женската красота претърпява огромна промяна. Екипът на Cut Video проследява именно тази промяна, случила се през последните 100 години. В една минута са събрани тенденциите от цял век, като във всяка визия е изобразено едно десетилетие.

Изгледайте видеото по-долу и разберете защо не бива да се смеете на снимките на майка си от преди години – по това време вероятно тя е била в крак с всички тенденции и е спазвала тогавашните канони на красотата. Въпросът е: Какво ли ни чака през 2020?

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Лина ( преди 9 години )