IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красотата на осиновяването

4 февруари 2015 13 08

Защо си заслужава да осиновите, а не да купувате

Снимка: BETA Lebanon

Снимка: BETA Lebanon

Казват, че не всеки дом заслужава да има куче, но всяко куче заслужава да има дом. И това наистина е така. Кучето е най-добрият приятел на човека, неговият верен спътник, за който няма значение нито материалния статус, нито красотата на стопаните му.

Всеки, който вече има куче домашен любимец, вероятно е съгласен с твърдението, че то е непрестанен източник на щастие и че всеки, който се осмели да поеме подобна отговорност, със сигурност няма да съжалява за своето решение.

Ако вие самите все още нямате куче, но обмисляте възможността да си вземете, трябва да имате предвид няколко неща. На първо място – кучето не е вещ, а живо същество, следователно трябва да бъдете изключително отговорни към него и да знаете, че не може да го изоставите, когато ви скимне.

На второ място – по-великодушно е да осиновите своя домашен любимец, отколкото да го купите. Вероятно всеки човек се е умилявал от малките пухени топчици в зоомагазините, но няма ли да бъде по-добре да спасите един живот, като приютите завинаги едно бездомно куче?

В случай, че все още се съмнявате в правотата на този избор, посетете нашата галерия. Там може да разгледате снимки на кучета „преди“ и „сега“ – преди осиновяването и след него. Разликата е огромна! Погледнете в очите на четириногите – няма как да не усетите болката и тъгата, които са изпитвали преди, и щастието им сега.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари