IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Назад към естествената красота

18 март 2015 13 04

Трансформациите на едни кукли, заради които една майка получи аплодисменти

Снимка: Tree Change Dolls/Facebook

Снимка: Tree Change Dolls/Facebook

В последно време в публичното пространство неведнъж се говореше за идеалистичните представи за красотата, които пропагандират куклите, с които момиченцата си играят и героините от анимационните филми, които същите тези малки момичета обичат да гледат.

Все пак примерът, а не само възпитанието, до голяма степен формира характера и възприятията на един човек.

Ето защо много жени по света бяха щастливи, когато най-известните кукли в света, Барби, започнаха да разкриват своите „дефекти“ като по-голям ханш, пъпки по лицето, стрии и т. н.

По този начин на порасналите момиченца повече няма да им се налага да се чувстват непривлекателни, тъй като не се „вписват“ в идеала за съвършенство. Защото, както всички жени знаят – никоя дама не е толкова перфектна, колкото я виждаме на големия екран или върху корицата на списанието, например.

За малките момичета също е важно да знаят кое всъщност е красиво и че колкото по-естествена е една дама, толкова по-очарователна и прекрасна е тя. На това мнение е и австралийката Соня Сингх, която тотално променя кукли, купени от секънд-хенд магазини.

Снимка: Tree Change Dolls/Facebook

Тя маха грима им, облича им нови дрехи, намалява устните и променя очите. Прическите също са различни, с което майката се старае да придаде по-натурален вид на куклите. Защото естественото е достатъчно красиво само по себе си.

Влезте в нашата галерия и разгледайте как са изглеждали куклите „преди“ и „сега“. Резултатите могат и да ви фрапират!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари