IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Внимавай какво си пожелаваш

14 ноември 2011 16 00

Всъщност, желанията ни винаги се осъществяват. Просто ги желаем несъзнателно

Снимка: crystalinks.com

Снимка: crystalinks.com

Народните мъдрости... ами, най-типичното им качество е, че те пълни с мъдрост. У тях, в няколко думи, образуващи някаква проста сентенция, обикновено е акумулиран хилядолетният опит на милиони човешки души, които са забелязали една странна повторяемост на някои определени неща и някои още по-странни зависимости.

„Внимавай какво си пожелаваш", ни е предупредил народът, убеден в успеха на процеса „генезис-мисъл-желание-материално проявление". Защото всъщност желанията наистина се сбъдват.

Разбира се, животът затова е живот, а не сапунена опера, и някак винаги ще успее да те надцака мръсникът, дори и менталната подредба на вселенската ти поръчка да е конструирана идеално и изчистени от всякакви несъвършенства.

Какво точно прави така, че желанията да се сбъдват? Дали тук е намесена Божествената сила, или това е един от фундаменталните вселенски закони, който науката (все още) не е успяла да обясни? На този въпрос, не мога да отговоря. Пък и едва ли някой може. Факт е обаче, че той действа и това, което можем да направим е просто да осъзнаем и хубаво обмислим онова, което желаем.

Какво е желанието? Най-просто казано, това е някакво емоционално проявление на дадена наша потребност. А има ли потребност, то човек съзнателно или подсъзнателно започва да работи върху задоволяването й. И тъкмо тогава става „чудото".

Чели ли сте „Холографската вселена" на Майкъл Толбот? Това е една от най-известните книги, опитващи се да обяснят концепцията за връзката мисъл-реалност. Авторът там представя теорията, според която Вселената представлява нищо друго, освен една холография. Демек, един образ, който се „прожектира" и се появява в останалите измерения и извън обекта, в който действително е позициониран.

Най-простото заключение и (най-гениалното), което той прави е, че това, което мислиш за реалност, става твоята реалност. Буквално. Като се замисли човек, за тази теория има подозрително голям брой доказателства, които изникват всеки ден, но които са прекалено фини, че да започнем да ги гледаме не като отделни събития, а като части от една грандиозна картина – тази на нашия вътрешен емоционален свят.

Колко пъти желанията ви са се сбъдвали? Замисляли ли сте се изобщо? Но това не са обикновените размисли от сорта на „Ох, как искам да ударя шестицата от тотото".

В 90% от случаите, те са подсъзнателни – такива, които дори не осмисляте, такива, които стоят просто като една тънка емоционална паяжина много дълбоко в мозъка ви и някак смътно усещате в сърцето си.

Но, желанията ви не винаги са с положителен знак. Например, ако страдате от вродено чувство за вина, вие изпитвате подсъзнателната нужда от наказание. Не се учудвайте тогава защо винаги се получава така, че някой се отнася лошо с вас по един или друг начин.

Склонни сте към деструктивност и саморазрушение? Готово! Получавате поредното (ново) чернокосо и чаровно сбъднато желание в леглото си и поредната синина по кожата си.

След няколко такива успешни задоволявания на тази ви потребност, вие вече сте напълно убедени за ужасната природа на противоположния пол. Познайте какво! Отново получавате потвърждение! И така кръгът се затваря.

Още, не одобрявате и не харесвате себе си – получавате болест, злополука и скандал.

Убедени сте, че животът е труден и трябва вечно да се трудите много за оскъдно заплащане? Познайте какво!

Разбира се, Законът за сбъдващите се желания не различава добро и лошо. Той просто отразява вашите собствени мисли като огледало. Колко пъти сте вадили късмет? Колко от любимите ви хора са се появявали в живота ви точно когато сте имали най-голяма нужда от някаква помощ? Ами, онази чудесна връзка, която ви се случи, точно когато решихте, че най-после не ви дреме какви са мъжете/ жените?

Точно така – това отново сте вие и външните проявления на вътрешните ви потребности...

Не ме разбирайте погрешно, не искам да ви карам да вярвате в неща, които не са ви присъщи. Не бих се наела да сменям „религията", в която сте възпитани от малки за нова.

Ще се радвам обаче, ако просто помислите над теорията за Холографската вселена и обърнете малко повече внимание на вътрешния си свят, убежденията си, настройките си и да ги изучите много внимателно. Защото, както е казал народът, каквото посееш, такова ще пожънеш. А народът е много, много мъдър...

Автор - снимка

КоментариКоментари

sims_s ( преди 12 години )
Много хубава статия. Чела съм нещо подобно... книгата на Джон Кехоу "Подсъзнанието може всичко" :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Baba Pena ( преди 12 години )
Не знам за вас, но винаги когато се замисля за някого, го виждам и той по някакъв начин влиза в събитията, така да се каже.. .Има нещо вярно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
icegirl12 ( преди 12 години )