IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спестени думи = спестени ядове, мъже!

8 март 2013 09 00

Някои коментари просто са излишни

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако искате да си изкарате празничния 8 март на върха на блаженството не се правете на остроумни, освен ако наистина не сте. Но дори и тогава много внимателно си подбирайте думите, защото жените, или поне тези от тях, които наистина искат да създадат специална и романтична атмосфера в чест на най-женския ден в годината, обикновено се скъсват от приготовления и тайно се надяват на заслужени аплодисменти. Така че има неща, които не трябва да се казват на една жена дори и в пристъп на бълнуване, а какво ли остава в навечерието на празник!

„Та това е само едно месо - какво толкова му се чудиш?" - недоумява мъжът, а жената се наежва до предела на наежването. Защото „само месото" е поне с четири вида гарнитури и сложен закодиран сос, който само тя знае как се е добрала до него. Затова не гледайте в часовника, тъй като така или иначе по рецепта му трябва половин ден. По-добре отворете виното, запалете свещите и се преборете мъжки с пристъпите на глад.

„Ех, какви неща готви майка ми – никой не може да ги направи същите." Това направо си проси тухла по главата. Знайно е, че всички жени готвят различно и нищо лично към майка му, но трябва ли да бъде вадена на показ винаги, когато сложиш тигана на печката?

„Не мога да повярвам, че пак цивриш над този идиотски сериал!" – това си е кръвна обида към цялото женско съсловие. Ами щом плаче за друг, значи има сърце и би трябвало да скачаш до небето от радост, че жена ти си е съвсем жена и си реагира по женски!

„Не разбирам цялото това суетене!" - а тя, горката, иска всичко да бъде поднесено навреме и красиво, без значение колко е уморена от търчането цял ден. Вместо думи на благодарност едно такова неразбиране за смисъла на „суетенето" може да отрови целия ентусиазъм.

„Отлично помня, че ти дадох ключовете от колата" – когато сте тръгнали на гости и всичко това придружено с много ръкомахания и безброй упреци. Накрая се оказват под вестника с нерешената кръстословица .

„Смехотворно!" – когато накрая тя е облякла новата рокля, купена специално за празника. Друго ехидно допълнение е „пременил се Илия пак у тия". На това място една уважаваща себе си жена обикновено хвърля поглед, който би смразил и лешояд в любовен период. Единственото нещо, което би ви спасило е звънецът на вратата. Я, това бил празникът!

Автор: Светлана Видинска, info@tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари