Продължава от тук.

Благодарение на изключителната си безопасност и висока ефективност Шуслеровите соли могат да се използват като лечебно и профилактично средство за цялото семейство. Те са подходящи за приложение от нулева възраст.

Шуслерова сол № 7 - Магнезиум фосфорикум

Спазми и болки

Лечение на чести схващания и спазми на мускулите. Подходящ е за мускулни болки като: менструална, колики и подуване, схващания на врата, раменете, гърба. Помага бързо при стягащо главоболие и мигрена. Отпускащ ефект при нервност, напрегнатост, страх от изпит, страх от тъмното, безсъние. Регулира функцията на жлезите (менопауза, менструални нарушения).

Шуслерова сол № 8 - Натриум хлоратум

Воден баланс в организма.

Прилага се при отоци с всякакъв произход. Подобрява функцията на бъбреците. Особено подходящ при проблеми със стомашно-чревния тракт като обезводняване и повръщане. Ефективен е, както при водниста диария, така и при запек. Подпомага образуването на слюнка и регулира отделянето на пот. Подпомага лечението при повишено кръвно налягане.

Шуслерова сол № 9 - Натриум фосфорикум

Обмяна на веществата и киселинно равновесие.

Разграждане на млечната киселина в мускулите – при мускулна треска. Разграждане на пикочната киселина – при подагра и ревматизъм. Разграждане на мазнините–наднормено тегло. Влиза в състава на нервните влакна и помага при невралгии. Повишената киселинност води до отслабване на имунната система – полезен при гъбични инфекции и др.

Шуслерова сол № 10 - Натриум сулфурикум

Отделителна система.

Подпомага цялостното пречистване на организма от токсини и продукти на обмяната. Стимулира функциите на черния дроб. Подпомага елиминацията на вещества през бъбреците и разнасянето на отоци при задържане на вода. Стимулира образуването на жлъчка. Подобрява функцията на панкреаса – при оплаквания от нарушено храносмилане.

Шуслерова сол № 11 - Силицея

Красива кожа, здрава коса и твърди нокти.

Укрепва функциите и забавя стареенето на кожата. При чупливи нокти и коса, косопад, неправилно израстване на ноктите. Регулура изграждането и здравината на зъбите. Стимулира оздравителния процес при кожни наранявания. Подпомага лечението на гнойни инфекции (циреи, акне, панарициум). Стимулира подобряването на слуха и зрението.

Шуслерова сол № 12 - Калциум сулфурикум

Гнойни процеси.

Потиска възпалението на кожата и лигавиците. Стимулира изхвърлянето на гной от тялото, ако е налице изходен отвор. Лечение на гнойни пъпки, акне. Помощно средство при гнойни ангини и възпаление на ухото. Елиминира натрупаните в клетките киселини. Хронични ревматоидни заболявания. Играе роля в изграждането на хрущялите.