IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Явлението Tinder – всичко, което трябва да знаете

30 ноември 2015 17 20

Плюсове, минуси и съвети за успешно „тиндърстване“

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Ако го нямате свален в телефона си, вероятно сте чували ваши приятели да обясняват как са си писали с някого или са излизали на среща, уредена в Tinder.

Простичкото приложение за смартфони се появи преди 3 години и превзе света, вкарвайки в лайфстайла понятието за „суайпването“ (от swipe – движението, което правим с пръст на телефона) и „безкрайния избор“.

Каква е голямата работа с Тиндър?

В самото начало, апликацията нашумя с възможността хората да се срещат моментално и безпроблемно да си уреждат необвързващ секс, тъй като цялото приложение действа на базата на локация – виждаш хора, които са на няколко (кило)метра от теб, чрез GPS, и които също имат профил.

Харесваш си някого и ако той също те хареса, се запознавате... лесно, а! За някои това е апликация за убиване на време. За други е начин да поддържат социалния/сексуалния си живот активен и разнообразен.

Трябва ли ви изобщо подобно нещо? Вижте какви са плюсовете и минусите на този тип апп за запознанства, и преценете сами!

Плюсове

Голям избор – можете да разглеждате много и различни хора в рамките на секунди. Лесна за използване – апликацията е създадена за мобилни телефони и действа само с 1-2 движения на пръста. Идеално за убиване на време, докато чакате на опашка и искате да видите кого можете да заговорите.

Щади егото – хубавото на механизма на Тиндър е, че няма такова нещо като едностранен интерес – поне на теория. Потребителят разбира, че си го харесал чак след като той е харесал теб, следователно ако не те хареса, никога няма да бъде уведомен за твоите симпатии.

Без досадници – за разлика от повечето сайтове за запознанства, където се получават тонове съобщения като „Zdr ko pr“ от всеки, в Тиндър получавате съобщения само от хората, с които сте се харесали взаимно.

Забавно е – можете да срещнете там стари познати, с които не сте имали повод да се заговорите през последните години, и да разчупите леда. Също така ще видите профили, които откровено ще ви разсмеят... или разплачат, или изплашат! Дотук добре.

Какви обаче са недостатъците на апликацията?

Минуси

Много хора мълчат след като се харесате – и ако вие не направите първата крачка, ще си имате пълен списък с безполезни харесвания.

Хората там очакват случаен секс – не търсете своя принц или принцеса в Тиндър, или се пригответе за редица разочароващи чатове и загуба на време. Повечето хора там не се срамуват да започнат разговора с „Кога ще се видим и имаш ли терен“.

Няма скрито-покрито – апликацията показва кога някой е бил онлайн и лесно можете да разберете, ако този някой игнорира съобщенията ви.

Готините функции се заплащат – суайпвате вече 15 минути и никой не ви харесва... Така сте засилили инерцията на палеца, че е невъзможно да се спрете в мига, в който подминавате най-сексапилното нещо, което сте виждали в този ден. Няма връщане назад... освен, ако не сте премиум потребител или ако алгоритъмът не е на ваша страна – в противен случай този човек е завинаги загубен за вас :)

Интернет... лъже – много хора си слагат само най-хубавите снимки, а на живо се оказва, че историята е съвсееееем различна! Синдромът на „старата снимка“ тегне и в Тиндър.

Пристрастяващо е – да цъкаш лица като на витрина по цял ден и да харесваш тези, с които си представяш как правиш секс – това може да бъде доста пристрастяващо. Още един-двама. Още няколко съобщения. Още един пропилян час...

Трикове за успешно тиндърстване:

Напишете какво търсите в описанието на профила си – бъдете директни. Сред вече съществуващите профили ще откриете послания от рода на „Търся случаен секс“, „не ме лайквайте, ако няма да ми пишете“, „търся само сериозни партньори“, „само би“. Колко работят тези фрази не може точно да се каже и въпреки че е възможно да отблъснат част от потенциалните ухажори и ухажорки, действат и като добър филтър.

Не лайквайте хора без снимки или само с една снимка – трябва да има база за сравнение. Ако потребителят има само две снимки, една от които е мокър модел излизащ от морето, а втората е извадена от Google китара – много вероятно е на срещата да не дойде нито мокрият модел, нито китарата...

Не очаквайте лоялност – може да звучи налудничаво, но много хора се засягат щом разберат, че въпросният човек си пише едновременно с тях и малката акумулирана от него армия от лайкнати хора.

Уреждайте си срещи на публични места – хей, все пак сме в ерата на интернет.

Безопасността на първо място! Използвате ли Tinder? Споделете впечатленията си! :)

Темата е подбрана и написана от Sexwell.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

112 ( преди 7 години )
До не е за секс: И ти му вярваш... :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
не е за секс ( преди 7 години )
моя приятел ползва тиндер и дори е ходил на срещи с момичета от тиндер. Но никога не е правил секс и е било само за забава. Той ми каза, че повечето момичета били скучни и му било трудно да си говори с тях като се видят. много го обичам
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
КТМ ( преди 8 години )
Хахах, доволно се посмях на минусите. Сетих се за оня лаф, дето съветват преди да се разсърдите на МакДоналдс за разликите между сандвича на картинка и в действителност да погледнете профилната си и после - огледалото. :DИначе приложението е с готина идея, палец за него, въпреки че не разбирам хората, които не търсят целуване с него. :D Приятели нямате ли си? :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
илина ( преди 8 години )
не съм съгласна , че е само за секс. Може покрай това да има и друго -нищо не е черно и бяло.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Petya ( преди 8 години )
Не съм фен на такъв тип приложения, но това зависи много индивидуално от човека и неговите потребности. Не съм изпадала в подобна ситуация, в която да търся контакт с непознати и тяхното одобрение. Все пак технологиите се развиват и вече от сайтове на запознанства минахме на мобилни приложения, където всичко е по-лесно и достъпно за потребителя. Телефонът е в джоба, а срещата на няколко суйапвания разстояние ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Jouzefin ( преди 8 години )
Всеки сам избира,коя страна на монетата му харесва повече. Приложението е доста свежо и както при всичко друго, присъства разнообразие от желания и интереси :-) На мнение съм, че всичко премерено е прекрасно :) Понякога човек не знае какъв подарък може да му поднесе съдбата,пък било то и в приложение като това :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sacha ( преди 8 години )
Използването на апликацията обогатява интернационалния сексуален опит на много хора. Дава самочувствие. Но не убива ли истинските стойности в живота?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар