IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова мода в банята: шампоан след балсама за коса

6 март 2014 07 01

По този начин косата става по-блестяща

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Престоят в банята отнема различно време на хората, те използват различни продукти, но като цяло ритуалът на къпането преминава по един и същ начин. Мантрата за измиването на косата включва намокряне, шампоан, измиване, балсам за коса и отново измиване. Все повече жени обаче предпочитат „обратното измиване“, в което балсамът за коса изпреварва шампоана.

Писателката Алисън Фриер уверява читателите си, че това е много ефективен метод за постигане на блестяща коса. Според нея използването на шампоана в края на измиването оставя достатъчно влага в косата, без да я „дърпа“ надолу. Техниката е особено ефективна при хора с по-фина коса, тъй като по този начин тя остава блестяща и обемна.

Много дами имат проблем с бързото омазняване на скалпа, което ги принуждава да мият косата си всеки ден, въпреки че нейните краища остават сухи. След като изпробвала много методи срещу този проблем, Алисън Фриер решила да опита метода на обратното измиване. Така тя открила, че поставянето първо на балсам за коса и оставянето му да действа в продължение на няколко минути, наистина има ефект.

Само след седмица резултатите са видими. Писателката не е първата, която залага на новата мода в измиването. Блогърка също препоръчва техниката, след като я изпробвала по случайност. Според други най-добрият начин за миене на косата е, като сложите масла върху скалпа, масажирате го и след това продължите с балсама за коса и накрая шампоана.

Ако косата ви е заплетена, намажете малко масло за коса върху дланите си и прекарайте пръсти през нея. Според сайта TrueBeauty.com обаче обратното измиване е ефективно само при някои типове коса. Ако вашата е по-скоро суха и плътна, по-добре слагайте балсама накрая, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )