IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилно приложение предсказва какво ще се случи с косата ви

20 април 2014 09 50

Вече не трябва да се притеснявате дали ще завали, докато вие сте с идеално изправена коса

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Смартфоните се превръщат във все по-добър приятел на човека. Освен обичайните приложения за забавление и по-лесна комуникация с другите хора, вече се разработват и по-различен тип мобилни приложения. Ето че една от най-новите апликации ще зарадва жените. Иновативното мобилно приложение има за цел да предпазва дамите от лошите дни за косата им.

How's Your Hair, както се нарича новата апликация, използва метеорологични данни, за да съобщи на жените как точно прогнозата за времето ще се отрази на тяхната коса. Напълно логично, приложението е създадено от дама – уеб дизайнерката и разработчик Габ Уайт.

Апликацията уведомява потребителите дали те ще имат нужда от чадър или шапка и по-важното – дали те ще трябва да се притесняват за изправената си коса. „Понякога може да надникнете през прозореца на една слънчева юнска сутрин, която обещава най-доброто за вашата коса, а след това да излезете навън и да осъзнаете, че влажността е изключително висока и способна да развали вашата прическа“, споделя госпожица Уайт.

Създателката на мобилното приложение признава още, че самата тя е прекарала „дълги години“ от живота си в колебание дали да остави косата си в естествено къдрава форма или да я укроти с помощта на преса за изправяне. Всъщност в подобни случаи добрата прическа зависи до голяма степен от благоприятните атмосферни условия.

Снимка: With How's Your Hair

Дамите, използващи With How's Your Hair, само трябва да въведат своя град и област, а след това ще получат прогноза за времето и как то ще се отрази върху тяхната коса. За дамите, които се грижат за прическата си вечер, също има полезна информация – те могат да проверят какво ще бъде времето на следващата сутрин, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )