IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сватбените прически са небрежни или блестящи

24 април 2014 12 31

Сезонът на сватбите настъпи, а идеите за прически винаги са вдъхновяващи

Jenny Packham SS 2015 Снимка: Getty

Jenny Packham SS 2015 Снимка: Getty

Вдъхновихме се от някои от най-красивите сватбени модели от Седмицата на сватбената мода за лято 2015, която наскоро бе проведена в Ню Йорк. Разбира се, че планирането на сватбата е достатъчно стресиращ процес. Но по-стресиращ от него е може би изборът на сватбена рокля и съответно на прическа.

А както знаем, и двете трябва да са съобразени с излъчването на булката. От друга страна прическата трябва да е в стила на роклята и да се допълват. Докато моделите на роклите може да видите на живо едва през следващия сезон, то идеите за косите са съвсем приложими когато и да решите да се омъжвате.

Най-важното, което научихме от Седмицата на сватбената мода е, че украшенията в косите отново са на почит – камъни, диадеми, тиари, шноли, цветя и т. н. Наред с това обаче, ни изненадват и небрежно, дори прекалено разрошени коси в контраст с луксозния образ на роклята, но и в унисон с нежността на излъчването.

Моделите на Carolina Herrera носеха нисък кок, който е направен чрез събиране на косата от едната ѝ страна. Усукването също може да е по средата на главата, но и двата вида са закрепени с изящни бижута за коса.

Carolina Herrera SS 2015 Снимка: Getty

Naeem Khan представи своите зашеметяващи модели с изключително скромни прибрани лъскави коси, но с пищни украшения от камъни. Кокът отново е ниско долу, като е завъртян спираловидно около основата си.

Naeem Khan SS 2015 Снимка: Getty

Monique Lhuillier показа красива женска осанка с акцент от сложен кок, който допълнително бе комбиниран с украшения ниско долу на тила и на цялата глава.

Monique Lhuillier SS 2015 Снимка: Getty

Oscar de la Renta е любимецът на всички, когато става дума за сватбена мода. Неговите булки са едни от най-нежните, непретенциозни и в същото време запомнящи се и изтънчени. Този път маестрото показа два образа – небрежна визия с венец от полски цветя и изтънчена елегантна визия с тиара с камъни. Кокът е сгушен в основата на врата.

Oscar de la Renta SS 2015 Снимка: Getty

Marchesa е другата изненада на Седмицата на сватбената мода в Ню Йорк. Моделите ѝ показаха съвсем различно настроение. Косите бяха усукани в хлабави плитки или небрежно повдигнати или полусвлечени кокове. Но визията „току-що-станала-от леглото“ все пак намери своето място дори в сватбената прическа. И е доста симпатична! Подобен стайлинг имаха и моделите на Jenny Packham, които в контраст с опашките, вързани ниско на тила, имаха украшения като воалетки.

Marchesa SS 2015 Снимка: Getty

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
красиви са! толкова стилни и нежни!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар