IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лош ден за косата ви

10 юли 2014 09 30

Вижте с какви трикове може да промените лошото състояние на косата

Снимка: blog.brandsexclusive.com.au

Снимка: blog.brandsexclusive.com.au

Когато имате лош ден за косата си, това е основателна причина и за лошото ви настроение. Най-лесното е да я вържете на опашка, но това невинаги помага да прикриете мазните корени. Мисълта за тях продължава да ви притеснява през целия ден.

Истината е, че винаги има хитрини, които помагат да заличим досадните фалове и да спрат да ни вадят очите.

Освен опашката, съществуват и няколко други начини да спасите положението с косата си, когато тя не е в завидно състояние.

Плитки срещу мазни корени

Мазните корени са това, което е най-голяма пречка за кондицията на косата. Подходяща прическа за тези дни са плитките, които може да увиете като венец или да сплетете от двете страни на слепоочието и да вържете кок на върха на главата. Сиена Милър често прибягва до този трик, но надяваме се не защото косата ѝ е с мазни корени. Плитките са добър вариант за превенция срещу лошия навик да пипаме постоянно косата си, което правим често именно в дните, в които тя не седи така, както ни се иска. Това довежда до повече производство на себум.

Снимки: tailored44.com, uk.hairstyle.com

Различен цвят на корените

В дните, в които сте забелязали, че разликата в цвета на корените ви се забелязва, може да промените пътя на косата. Нека той да е страничен, вместо в центъра на главата – това ще направи тъмните корени много по-малко видими.

DKNY SS 2014 Снимка: Getty

Сплъстени кичури

Досадните издайници на лошите дни за косата ви са кичурите, които се спускат по раменете ви. Тяхната кондиция е в пряка връзка с излъчването ви. Ако се сблъсквате често с този проблем, може да си купите специална четка за коса с естествен косъм. Разресвайте косата си с нея, като може дори да се опитате деликатно да тупирате и корените си, когато забелязвате, че са мазни. Не е нужно да превръщате косата си в гнездо. Просто носете четката в себе си и периодично с потупващи движения съживявайте кичурите си.

Заспали къдрици

Когато буклите не са витални, може бързо да ги съживите с доста по-малко усилия, отколкото си мислите, че се налагат. Използвайте маша, с която да накъдрите само няколко кичура в цялата си коса. Изберете такива, които са по повърхността и такива, които са в средния и в долния ѝ пласт. Не се старайте, когато ги навивате около машата. Просто хванете върха на кичура и го увийте небрежно, без да се притеснявате от несъвършения резултат. Той трябва да бъде такъв. Ще ви отнеме най-много 10 минути.

Снимки: dirtylooks.com, rebloggy.com

Бретонът е проблем

Често косата ви все още е свежа и чиста, но бретонът ви вече е с мазни корени и сплъстени кичури. Това налага да измиете цялата си коса. Да, но не! Пригответе си разтвор с вода и малко шампоан и го прехвърлете в бутилка със спрей механизъм. Когато имате подобен проблем с бретона, напръскайте само него с разтвора, след което го изсушете със сешоар.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Ейй, да, от кога се каня да си купя!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
МИЛЕНА ( преди 9 години )
Сух шампоан - това е решението!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
МИЛЕНА ( преди 9 години )
Сух шампоан - това е решението!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар