IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летни вълни в косите

7 юли 2014 08 10

Вижте как може косата ви да има плажна визия

Блейк Лайвли Снимка: Getty

Блейк Лайвли Снимка: Getty

Може би погледът ви се спира всеки път върху вълнистите коси на Мери Кейт Олсен, на Кейт Бозуърт или на Кейт Хъдзън... Небрежните вълни в косите създават очарование, което може да постигнете с минимални усилия. През лятото тази прическа се появява от всеки ъгъл, дори и на червения килим, сякаш тези вълни в косите са измислени точно за дългите летни дни и нощи.

Ако не сте сред щастливките, чиято естествена коса изглежда по този начин, предлагаме ви няколко лесни и бързи съвета да създадете плажна визия с вълни в косите.

Естествени вълни в чуплива коса

1. Използвайте спрей с морска сол, за да подобрите текстурата на кичурите. Освен това, не забравяйте, че слънцето изсушава косите ви и е необходимо да правите дълбока терапия за подхранване всяка седмица.

2. За допълнителна фиксация напръскайте спрей с морска сол върху кичурите си веднага след излизане от банята и „смачкайте“ косата си, като я вържете на хлабав кок на върха на главата. След като изсъхне, развържете я и я пуснете, като леко разрошите с пръсти.

3. Ако косата ви е суха, добавете малко овлажняващ крем за къдрици. Важно е да знаете, че не е добре да оформяте косата си докато я сушите, защото това нарушава естествената текстура на „вълните“ и прави кичурите ви по-гладки. Затова е по-добре да изчакате, докато тя изсъхне напълно. Наведете главата надолу и масажирайте скалпа за около минута. Използвайте гел, за да фиксирате с намачкване кичурите, а ако се налага – помогнете си с маша.

4. Ако имате къдрава коса, просто трябва да освежите естествените си кичури, като ги направите по-меки. Оставете косата да изсъхне по естествен път. Няколко капки сухо олио за коса ще направят чудеса с текстурата ѝ. Размажете между дланите си и разнесете из цялата коса.

Вълни в права коса

1. Ако се нуждаете от бързо решение, може да намокрите леко косата и да я сплетете на няколко плитки. Изсушете със сешоара плитките, след което може да ги „натиснете“ леко с преса за коса. Когато разплетете плитките, ще се изненадате от виталните кичури в косата си.

2. Алтернатива на този начин е да сплетете една голяма плитка, която също да натиснете с преса за коса. Това ще направи вълните в косите ви с по-големи извивки.

3. За по-изискан финал, може да използвате фиксиращ спрей за коса. Напръскайте с него косата си и го втрийте леко с върховете на пръстите си из целите кичури. Вземете пръчица за кок и увийте около нея всеки кичур, като оставяте края му прав. Това ще даде шанс на косата да наруши собствената си текстура и да промени конструкцията на кичура, като резултатът ще бъде идеални вълни в косите.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )