IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да „опитомите“ къдравата си коса

4 август 2014 11 00

Съвети за естествено къдрокоси дами

Дженифър Лопес показа естествените си къдрици; Снимка: Instagram

Дженифър Лопес показа естествените си къдрици; Снимка: Instagram

Преди няколко дни Дженифър Лопес публикува снимка, на която показва своята естествено къдрава коса. По този начин певицата за пореден път доказа, че каквато и визия да избере, продължава да изглежда страхотно.

Всъщност къдравата коса е мечта на много жени, които само могат да въздишат по къдриците на останалите дами.

Разбира се, щастието да притежавате къдрава коса идва и с някои неудобства – по-трудното оформяне на този тип „непокорна прическа“.

За да бъдете винаги с перфектно оформена къдрава коса, придържайте се към следващите съвети:

1. Измийте косата си с подходящ шампоан.

2. След това нанесете подходящ балсам за коса, който трябва да престои върху нея между 2 и 5 минути. Използвайте широк гребен, за да разрешите косата си. Направете го много внимателно, тъй като когато косата е мокра, тя е по-податлива на „скъсване“. Изплакнете косата си с хладка към студена вода.

3. Наведете главата си надолу и леко я поклатете. Прокарайте пръсти през косата си, за да я повдигнете и за да позволите на къдриците да се оформят.

4. Не търкайте косата си с кърпа, а вместо това я „изстискайте“. В краен случай използвайте микрофибърна кърпа или тениска, с която да попиете водата.

5. Нанесете крем за къдрици.

6. След това използвайте сешоар с дифузер, за да изсушите косата си до 80%. Разбира се, може да оставите косата си да изсъхне естествено, но с дифузер това ще се случи много по-бързо, пък и ще се сдобиете с по-голям обем.

7. Накрая може да използвате серум или вакса, с които окончателно да оформите своите къдрици.

Следвайки тези съвети, със сигурност ще се радвате на страхотна къдрава коса. Осмелете се да я показвате навсякъде, по всяко време и без притеснения – точно както Джей Ло!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
По подобен начин поддържам косата си и никога не съм си я изправяла. Мога да кажа, че косата се отблагодарява при такова отношение към нея. :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )