IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо да предпочетете къната

7 август 2014 06 31

Тя е полезна и необходима на косата ви

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Къната отдавна не се използва само за добиване на цвят на косата. Този натурален оцветител е много полезен за косъма и скалпа и може да реши голяма част от проблемите ви.

Ето и за какво ще ви бъде в помощ:

Заздравява косъма

Слагайте къна два пъти месечно и косата ви ще стане по-лъскава, силна и обемна. Билковата отвара помага и срещу косопад. Къната възвръща киселинно-алкалния баланс на скалпа без да нарушава този на косъма.

Хидратира

Къната добавя защитен сой върху косъма и така го предпазва от различните вредни влияния (сешоари, слънце, вятър и т.н.). Тя запазва и водата в косите, като поддържа хидратацията им.

Закрива белите/сивите коси

Разбира се, не трябва да се пренебрегва и фактът, че къната покрива белите и сивите коси. Не блъскайте косата си с химикали, а заложете на натуралния състав на сместа.

Лекува пърхота

Вместо да се чудите какъв шампоан да изберете, за да се отървете от пърхота, по-добре нанесете маска с къна на косата си. Загрейте малко синапено масло и добавете листа къна. Оставете да изстине и добавете стрит сминдух в маслото. Нанесете на главата за час и след това измийте. Изчакайте малко и чак тогава нанесете шампоан.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Edna ( преди 9 години )
Боите са толкова щадящи вече и толкова подхранват, че мазането с тая смрад оставям лично аз на еко-маниачките.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
да стоя цяла нощ с къна? не, мерси!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
дам, от половин година се къносвам и ако не го правя на 2 седмици, пак имам пърхот, въпреки къната, косата ми капа ужасно няколко месеца и то лятото, по-суха е, не виждам къде й е блясъка
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Trinity ( преди 9 години )
Аз отскоро минах на къна(преди се боядисвах години с бои - амонячни, безамонячни и тн). Имах проблеми със скалпа, които отшумяха напълно, косата ми изглежда доста по плътна от преди. Има и доста недостатъци обаче - къната има нужда от няколко часа, за да се активира преди нанасяне(оксидация), след това трябва да стоите с нея от 3 часа до цяла нощ, отмива се трудно, оставя странна миризма и не покрива разлика в корените, тъй като при къната получения цвят винаги зависи от основата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
не ми хресват това, че няма такъв избор като при боите
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар