IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 навика, които съсипват краищата на косата ви

12 декември 2014 16 45

Отстранете ги незабавно!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Един от най-често срещаните проблеми с косата е свързан със сухите, разцепени краища. Той не е генетичен и е лесно поправим, стига да си създадете някои навици относно грижата за косата ви.

Ако вече сте се сблъскали с този проблем, първо отидете на фризьор и отстранете проблемните части, а след това се постарайте да НЕ правите това:

1. Пропускате продуктите за защита

В студеното време сешоарът е задължителен. Много от вас използват и преси и маши, за да оформят прическата си. Топлинната обработка на косата обаче е много вредна за нея и трябва да бъде предпазена с определени козметични продукти.

2. Връзвате косата си, докато е мокра

Докато косата ви съхне не е хубаво да я пристягате с ластици. Тогава тя е по-уязвима и по-лесно се къса. По-добре прихванете пречещите кичури с фиба или щипка, но не я опъвайте допълнително със стегнатите ластици. Всъщност специалистите съветват дори да не я решите със ситен гребен, докато е мокра.

3. Не използвате UV защита

На пазара има много продукти, които се грижат за здравето на косата ви със съответния фактор срещу влиянието на слънцето. UV-лъчите са вредни не само за кожата, а и за космите.

4. Спазвате силно ограничителни диети

Организмът се нуждае от протеини, мазнини и въглехидрати. Ако отрежете някоя от хранителните групи, това веднага ще повлияе на косата и ноктите ви негативно.

5. Пропускате балсама

Балсамът е много важен за изглаждане на косъма и лесно разресване на косата. При всяко къпане нанасяйте от сместа върху косъма, като пропускате корените. Задръжте 5-10 минути и изплакнете. Това ще помогне на лесното стилизиране на прическата ви и ще предотврати накъсаните и заплетени краища.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари