IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да запазите цвета на косата си наситен по-дълго

14 декември 2014 10 01

И да си спестите твърде честите посещения при фризьора

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В повечето случаи добре поддържаната боядисана коса изглежда по-бляскава и привлекателна от естествената. Макар че нищо не може да се сравни с чара на напълно натуралния цвят на косата, някоя и друга промяна в тона определено освежава цялостната визия на жената.

Добрата поддръжка на боядисаната коса обаче изисква много усилия, едно от които е редовното посещение на фризьор. Много жени ходят дори прекалено често във фризьорския салон, тъй като цветът на косата им избледнява много бързо след боядисването.

Това може да се окаже пагубно не само за финансите им, но и за добрия външен вид на тяхната коса. Ето защо е хубаво да знаете по какъв начин косата ви може да има по-дълготраен цвят. Спазвайте следните съвети и със сигурност ще се радвате на по-наситен цвят по-дълго време:

1. Избягвайте къпането с гореща вода. Горещата вода не само изсушава косата ви, но и намалява трайността на нейния цвят. Високата температура способства за отварянето на външния слой на косъма и освобождаването на част от цвета. Най-добре мийте главата си с вода със стайна температура, а накрая я облейте със студена вода, за да затворите кутикулите. По този начин ще си осигурите не само хидратация, но и по-дълъг живот на вашия цвят на косата.

2. Плувайте с повишено внимание. Защитете косата си от слънцето и хлора. Използвайте слънцезащитни продукти за коса, както и такива, подходящи за плуване в басейни или естествени води. По този начин ще запазите цвета си от бързо избледняване.

3. Не прекалявайте с пресата, сешоара и машата. Намаляването на топлинната обработка на косата в първата седмица след боядисването също ще ви помогне да предотвратите избледняването на цвета на косата ви. Макар че пресата, сешоарът и машата понякога са необходими, най-добре ограничете тяхната употреба първите 7 дни след боядисването.

4. Изчакайте колкото може по-дълго, преди да измиете косата си. Новите сухи шампоани могат да ви помогнат в борбата за по-наситен цвят. С тяхна помощ може да отложите за по-дълго измиването на косата, а по този начин и ще удължите живота на нейния цвят. Най-добре чакайте поне 48 часа, преди да миете отново косата си.

5. Използвайте продукти за защита срещу топлинната обработка на косата. Те поддържат целостта на косъма в добро състояние и съответно цветът ви избледнява по-бавно.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари