IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 основни стъпки при изправянето на косата

20 октомври 2017 08 40

Как да задържим дълготрайно ефекта?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Перфектната прическа винаги е била и ще бъде една от целите на жените. Къдриците искаме да бъдат идеални, а правата коса – без извивка.

Постигането на тези резултати обаче зависи основно от нас и малките трикове, които да задържат дълготрайно ефекта.

Днес ще ви представим основните стъпки при изправянето с преса за коса, с които не просто ще имаме желаната визия, но и ще запазим косата здрава.

1. Изсушете добре

Идеалното изправяне на коса зависи много от предварителната подготовка. След като излезете от банята, подсушете добре с хавлиена кърпа, за да попиете водата. Използвайте кръгла четка за коса и сешоар, за да подготвите добре косъма и да премахнете всякаква влажност. По този начин ще избегнете изгарянето и увреждането на косата.

2. Разделете на сектори

Разделете косата на нива и започнете от най-долното. Минете с преса за изправяне през всеки кичур само по веднъж и изправете цялата коса малко по малко. При нужда от повтаряне или по-упорити извивки, оставете повтарянето за накрая, когато косата вече ще е изстинала.

3. Подходяща защита

Съвременните преси за коса са създадени със специални покрития, които не увреждат косъма и предпазват цялостното състояние на косата. Желателно е все пак за допълнително подхранване да използвате масло, което да нанесете още върху мокра коса само и единствено в краищата. Избягвайте нанасяне на какъвто и да е продукт в корена, за да не омазните излишно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари