IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мисия платинена блондинка: възможна, но сложна!

10 юни 2018 10 45

Истината за платиненорусото и струва ли си усилието

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Красиво е, модерно е, подмладява ви и където и да отидете, е трудно да останете незабелязана. Това са само част от причините дамите все още да са луди по платиненорусото. Зад почти белите коси обаче се крият много усилия, време и неудобства, които вероятно са ви убегнали.

Един бърз разбор на трудната задача да се превърнете в платинена блондинка ще ви помогне да решите дали да се впуснете в това приключение.

1. Не го правете сама у дома

Има много козметични продукти, които ви гарантират платинен цвят, но шансът да постигнете визията от опаковката на боята у дома е минимален. Освен ако самата вие не сте фризьор и по-точно колорист! Обезцветяването не е шега работа и можете да нанесете големи поражения на скалпа и косата си. Затова се доверете на професионалисти за целта.

2. Отнема много време

В зависимост от цвета на косата ви, може да се наложи да висите часове във фризьорския салон докато постигнете желания ефект. Колкото е по-тъмна и дълга, толкова повече време ще „загубите“.

3. Обезцветяването вреди на косата

Без значение какво твърдят на етикета си продуктите за боядисване и обезцветяване, те са пълни с химикали, които със сигурност ще окажат влияние върху здравината на косата ви. След като постигнете мечтания цвят пък, връхчетата ви ще изсъхват и ще се цепят доста по-често, така че ще се налага и да се подстригвате по-често.

4. Ще боли

Часове наред с химикали върху главата, скалпът ви ще почервенее, може да ви щипе... пригответе се за не особено комфортно изживяване. Трай, бабо, за хубост!

5. Скъпо е и трудоемко

Платинената коса изисква сериозна поддръжка. Това означава, че ще трябва да си купите куп специални продукти, да ходите на терапии за възстановяване на вече леко изгорялата ви коса и много често да ходите до салона да ви матират цвета и да ви боядисват корена дори да е израснал само сантиметър. Поддържането на платинената коса е истински кошмар.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари