IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектната кожа е въпрос на умение

4 март 2014 06 20

Професионалистите споделят 10 трика за постигането на съвършен тен на лицето

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Съветите на професионалистите винаги са ни били интересни. От една страна защото разкриват тайните от кухнята на грима, а от друга – защото дават нови знания и създават нови много по-лесни и полезни навици в ритуалите ни за красота. Подбрахме за вас някои от професионалните съвети за това как да направим тена на кожата ни да изглежда перфектно.

1. Един от най-големите проблеми на жените са сухата кожа и видимите пори. В тези ситуации те се чудят какъв фон дьо тен да изберат. Отговорът е – със средно покривна текстура, нито гъст, нито много лек. Освен това дамите с такава кожа е добре да използват коректор за финал на визията и да го нанасят само там, където наистина е необходимо.

2. За да имате естествен блясък на кожата, сложете фон дьо тен на обратната страна на ръката си и взимайте оттам с четка по малко количество. Нанесете първо на челюстта, след това на скулите и в центъра на лицето. Четката е за предпочитане пред пръстите, защото с нея продуктът се нанася по-прецизно върху кожата и достига по-добре в най-тесните пори. Прекаляването с фон дьо тен не стои естествено на кожата.

3. Опитайте се да използвате малко продукти около линиите на усмивката. Коректорът или пудрата понякога може да изиграят обратна роля в гънките около усмивката, затова използвайте в тази зона само фон дьо тен с лека формула.

4. Никога не нанасяйте първо коректора, защото след това той се смесва с фон дьо тена, а това прави тена в тези зони да изглежда в пепеляви тонове. Коректора нанасяйте на финала, когато огледате къде точно е най-нужно.

5. Искате фон дьо тенът ви да седи леко и да е покривен. Добре е преди него да използвате коригираща основа за грим, след което да използвате много лека формула на фон дьо тен.

6. Избягвайте да нанасяте обилно количество пудра в зоните, където усещате, че кожата ви е с повече фини линии. Сложете няколко капки хидратиращ серум на скулите и на костта на носа, след което нанесете фон дьо тен.

7. Някои визажисти правят лека ексфолиация на кожата, преди да нанесат фон дьо тена. Това подготвя кожата за по-доброто абсорбиране на продукта, освен това помага при по-късното евентуално освежаване на лицето с термална вода – фон дьо тенът издържа перфектно под пръските на спрея.

8. Ако кожата ви е суха, използвайте фон дьо тен с лека хидратираща формула и никога не нанасяйте пудра на скулите – кожата там трябва да запази блясъка си. Ако все пак искате да нанесете пудра в тези зони, използвайте минерална пудра и я нанасяйте с възможно най-голяма четка.

9. Тъй като лицето ви се движи през целия ден, използвайте основа за грим, когато ви очаква наистина дълъг ден. Тя задържа цвета и покривността на фон дьо тена за дълго и така запазва свежия вид на лицето.

10. Когато искате да постигнете грим за естествено излъчване, избягвайте да използвате всякакви продукти с отблясъци – те засилват сенките от дори най-фините линии по кожата.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Katnip ( преди 10 години )
Основата за грим кремче ли е? Аз никога не ползвам такава.Иначе пудра вече не слагам никаква, защото адски ми изсушава кожата и я измаря и към края на деня изглеждам по-уморена с нея.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )