IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Овлажнете кожата на лицето за пролетта

22 март 2014 08 45

Хидратираната кожа е първото условие за младост

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

След дългите зимни дни, отчитайки и недостига на витамини, кожата ни е силно изсушена и се нуждае от тотално овлажняване.

В организма ни се съдържа около 8 литра вода, 30% от която се намира в кожата. Почти цялата течност се концентрира в дълбоките слоеве на кожата, а в по-горните слоеве, т. е. в епидермиса – по-малко.

Ранна пролет е моментът, в който трябва да отделите време за грижа, която да насити кожата с влага. Това е най-важната превенция против бръчки преди началото на горещия летен сезон. Козметиката трябва да е ефективна и да хидратира правилно кожата, за да върне здравия вид, да освежи и да изглади повърхността ѝ.

Овлажняващ и изглаждащ серум

Във формулата на този вълшебен концентрат се съдържа екстракт от кактуса Nopal Flower, който стимулира естествения процес на излющване на кожата, ускорява обновяването на клетките за равномерна, еластична и мека кожа. Засилва производството на колаген, което забавя появата на ранни бръчки. Multi-Active Skin Renewal Serum (Clarins, 117 лв.) може да използвате и сутрин, и вечер за перфектен резултат само след месец.

Регенериращ серум Multi-Active Skin Renewal Serum (Clarins, 117 лв.)

Дневен крем с антиейдж ефект

Този крем съдържа 5% рамноза – ултразахарид от растителен произход с патентован антиейдж ефект, който е в състояние да отстрани фините линии и бръчките по кожата, причинени от сухотата и недостига на витамини. Liftactiv Dermsource (Vichy, 57.15 лв.) стимулира регенерацията на епидермиса и дермата. В състава на крема влизат още и термална вода Vichy, витамин C и масло от кайсиеви ядки.

Дневен крем Liftactiv Dermsource (Vichy, 57.15 лв.)

Антиоксидантен дневен крем

Кремът Pure Nature Organic Acai & Pomegranate (Oriflame, 9.90 лв.) помага за защита на кожата от преждевременно стареене и неутрализира негативното въздействие на околната среда. Богат на антиоксиданти и на екстракт от нар и акай, формулата подхранва кожата и ѝ дава блясък. Растителните екстракти осигуряват качественото ѝ овлажняване.

Антиоксидантен дневен крем Pure Nature Organic Acai & Pomegranate (Oriflame, 9.90 лв.)

Активизира енергията на кожата

Anew Vitale е линия, предназначена за жени на възраст 25 +, които водят активен начин на живот и се грижат за безупречния си външен вид. Anew Vitale (Avon, 14 лв.) с комплекс Pro Energy помага на кожата да се справи с последствията от стреса и липсата на сън и предотвратява стареенето на кожата, като ѝ придава свеж блясък и здрав вид. Перфектната комбинация от витамини, антиоксиданти и пептиди укрепва структурата на кожата. Идеален крем, който може да използвате и като средство за защита от първите слънчеви лъчи през пролетта.

Дневен крем с SPF 25 Anew Vitale (Avon, 14 лв.)

24 хидратация с подхранващ балсам

Комфортът на кожата през пролетта е нарушен, което изисква сериозна грижа за възстановяването му. Сухата и много суха кожа се повлиява чудесно от крема Moisture Match (Garnier, 8.89 лв.). Олио от камелия, екстракти от растителни сокове и пулпа и аромат на цветя съживяват веднага посивялата след зимата кожа. Сухата кожа е опъната, а този подхранващ крем оставя усещане за лекота и свежест, без да създава усещане за лепкавост.

24 часов хидратиращ балсам за суха и много суха кожа на лицето Moisture Match (Garnier, 8.89 лв.)

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
хидратацията е много важна!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар