IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да носите цветна спирала

21 март 2014 09 30

Цветните мигли носят смелост в пролетното излъчване

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

В опит да избягат по-бързо от зимното настроение, много от вас предприемат смели стъпки в грима, с който да посрещнат слънчевите лъчи на пролетта. И това е съвсем естествено – с първия топъл полъх започваме да се чувстваме по-свежи, по-ярки и да търсим повече цвят в ежедневието си.

Един от начините да придадем повече цвят и енергия в излъчването ни е цветната спирала. Звучи малко смело за много от дамите, но е факт, че цветната спирала е много свеж акцент във визията ви, особено когато знаете как да я ползвате.

Ето някои съвети за това.

1. Изберете цвят, който е съобразен с вашия цветови типаж.

Синият е най-универсалният цвят за спирала и подхожда почти на всички. Освен това, тя прави бялото на окото да изглежда по-бяло. Лилавата формула е следващият добър вариант, който е изключително подходящ за зелени и сини очи. Кафявите очи ще изпъкнат с нюанс на зелено в спиралата, както пък тези, които имат зелени очи, е добре да предпочитат кафявата спирала. Бъдете все пак внимателни и бъдете готови да намекнете деликатно за зеленото в миглите ви, като го нанесете само на върха на вашите иначе черни мигли. Червено и розово са много смели цветове и са подходящи, само когато желаете да експериментирате.

2. Оставете очите си без грим.

Нека само миглите ви да говорят, когато са с цветна спирала. Изберете любимия си нюанс и го нанесете на горните и на долните мигли. Просто фиксирайте четката в основата на миглите и леко я мърдайте наляво и надясно. Не забравяйте и ъгълчетата на очите – погледите се фокусират там, а това прави очите ви много котешки.

3. Погрижете се за гладката си кожа.

Когато очите ви са подчертани с цвят, кожата на лицето ви трябва да е перфектна, за да поеме останалото внимание, което не е фокусирано върху грима. Поне веднъж седмично правете хидратираща маска на кожата на лицето си. Това важи и за случаите, когато ще излизате – преди да се гримирате е добре да хидратирате скоростно кожата си. Нанесете много добре коректор около очите и блендирайте добре фон дьо тена по скулите и носа.

4. Само намек за цвят.

За по-ниска интензивност на цвета, нанесете цвят само в основата на миглите, след което довършете с черна спирала.

5. Персонализирайте излъчването си.

Използвайте цветна спирала като последна стъпка в грима си. Дори и да сте решили да сте с черна спирала, на финала може да се окаже, че лилавата стои перфектно.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Тройка Ахилова ( преди 10 години )
МУХАХАХА, тъкмо си представям как идвам на работа с тез дискретни миглицииии : )))) щото е пролет, де
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
приключих с цветната спирала в гимназията!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар