IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потвърдено: Мъжете намират жените с по-малко грим за по-атрактивни

30 март 2014 06 15

Вече е сигурно, че силният пол предпочита дами, които имат по-естествен вид

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За голяма част от жените гримът е задължителна част от техния външен вид, точно както аксесоарите, например. Много дами не се чувстват достатъчно уверени в своята красота, когато тя не е подчертана с козметични продукти.

Въпреки това голям брой жени се осмелиха да премахнат напълно грима и да снимат своя натурален образ, ставайки част от явлението #nomakeupselfie (селфи без грим), което се разпространява в социалните мрежи.

Всъщност дамите трябва да се замислят да прекарват повече часове от ежедневието си в напълно натурален вид, тъй като ново изследване показва, че мъжете харесват жени с по-малко грим. Оказва се, че в по-голяма част от случаите господата предпочитат представителките на нежния пол да носят с 40% по-малко козметични продукти по себе си.

Резултатите са в разрез с мнението както на жени, така и на мъже, че останалите представители на силния пол харесват повече дами с грим. Според психолога доктор Джоунс данните от изследването показват, че мнението на жените какво харесва противоположният пол често е неточно, независимо дали това се отнася до размера на тялото, теглото или просто грима.

Лейди Гага показва своята по-естествена визия; Снимка: Instagram

Много известни личности като Ким Кардашян и Лейди Гага, например, също се осмелиха да покажат себе си в натурален вид, публикувайки свои селфи снимки в социалните мрежи. Важно е обаче да се отбележи, че според скорошно проучване, снимките от близък план могат да направят хората да изглеждат по-малко привлекателни, пише вестник Daily Mail. Ето защо имайте предвид това при следващото селфи и спокойно излизайте от вкъщи без грим.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )