IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чудотворна домашна маска за лице

4 април 2014 06 00

Витамин C е вълшебният лечител на кожата ви

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Отдавна са известни антистареещите и антиоксидантните свойства на витамин C. Този витамин е проводник за действието на други витамини. Точно това е целта да включваме в различни видове продукти и маски за лице.

Една такава комбинация е с витамин Е в неговата течна форма. Това е идеално съчетание на витамини за една съживяваща маска за лице, която може да си приготвите у дома. Към нея може да добавите и течен Q10. Това е наистина ефективен начин на регенериране на кожата в домашни условия.

Ако имате чувствителна кожа, трябва да сте предпазливи при ползването на маска с витамин C, тъй като той действа много стимулиращо за кожата. Ако усетите парене, веднага измийте кожата си с вода. Усещането за изтръпване може да се дължи на окисляването на витамин С, ако е под формата на прах.

За да си направите тази маска, имате нужда от:

1 с. л. стрити на прах хапчета витамин С, 2 капсули витамин Е в течна форма, няколко капки вода, малка стъклена купа и лъжица.

Смесете съставките в купичката, докато се получи кремообразна смес. Характерно за маската е, че започва да образува пяна или малки балончета веднага, след като започнете да забърквате съставките. Трябва да се получи смес като на разредена горчица. Върху току-що измито и леко влажно лице може да нанесете с пръсти от получената смес. Разтривайте с кръгообразни движения върху лицето и шията, като избягвате областта на очите. Оставете маската да действа върху кожата за около 5 до 10 минути, след което изплакнете с хладка вода. Подсушете лицето с чиста кърпа, след което може да нанесете тоник за лице и хидратиращ крем, но в никакъв случай да не съдържа сулфати.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )