IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайната на идеалния тен на лицето

7 април 2014 06 16

Вижте триковете на професионалистите за постигането на перфектния тен

Stockholm Fashion Week backstage Снимка: Oriflame

Stockholm Fashion Week backstage Снимка: Oriflame

Пролетта е сезонът, в който първите слънчеви лъчи не само галят кожата на лицето, но и осветляват неравностите по тена ѝ.

Често първата стъпка на момичетата е да посегнат към бронзиращите продукти, за да скрият петната и сенките по бледата си кожа. Но всъщност изкуственият тен не е решението, защото той само може да направи тъмните петна по-видими.

Идеалната кожа с естествен тен е най-доброто, а и най-актуалната тенденция за красота, която може да постигнете с лекота.

Всъщност, за да постигнете един равен и естествен тен на кожата на лицето, ще ви трябват повече от един продукт. Кожата трябва предварително да се овлажни, да стане мека и гладка. Мислете за лицето си като за любимите си обувки, които трябва да лъснете, за да са като нови. Тенът на кожата трябва да бъде максимално естествен, за да бъде идеален.

Добре е да нанасяте тониращите средства на тънки слоеве върху кожата, за да може да напластявате, ако е необходимо. Професионалните гримьори имат трик, който върши чудесна работа за крайния резултат. На финала те леко масажират с пръсти лицето и го покриват с тънка салфетка, за да може да се слеят всички използвани цветове и текстури.

Тази техника напомня за ретуша във фотошопа. Но новите формули на продуктите помагат също за този ефект. За „ретуширането“ на кожата на лицето ви ще ви трябват фон дьо тен, подходящ за вашия тип кожа, коректор, пудра.

Фон дьо тен

Преди да нанесете този продукт, трябва да сте овлажнили и ексфолирали кожата много добре. Може да направите масаж на лицето с хидратиращ крем, който помага на микроциркулацията и стимулира притока на кръв. След това загрейте малко количество от фон дьо тена между ръцете си и нанесете на местата, където има повече зачервявания и пигментни петна, включително на шията и на деколтето.

Следващата стъпка е да го разнесете по цялото лице, като не забравяте и ушите. Те често остават по-червени от останалата кожа на лицето.

Коректор

За зоната под очите и около носа е добре да използвате матиращ коректор, който се разнася лесно. С малка четка нанесете от коректора на местата, където се налага, след което с леки движения го разнесете. На финала го втрийте добре с потупващи движения на пръстите. Важно е да използвате минимално количество.

Пудра

Преди да нанесете пудрата, е добре да покриете внимателно лицето си с тънка салфетка. След което с четка може да разнесете пудрата по Т-зоната, под очите, около устните и по брадичката. Бузите не се нуждаят от пудра. Те трябва да останат леко влажни, за да може лицето ви да сияе. Избирайте лека пудра – минерална или със силиконови частици. Тя създава ефект на копринена кожа и не се събира в определени участъци на кожата.

В това видео глобалният артистичен директор на Oriflame Йонас Рамел показва стъпките за постигането на идеалния тен на кожата на лицето.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

effg ( преди 10 години )
Този се мъчи да не баламоса... дамата беше по-хубава преди наплескването с продуктите...От какъв зор беше необходимо да си белоса носа и брадичката, а останалата част от лицето остана малко по-тъмна...?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
effg ( преди 10 години )
Този се мъчи да не баламоса... дамата беше по-хубава преди наплескването с продуктите...От какъв зор беше необходимо да си белоса носа и брадичката, а останалата част от лицето остана малко по-тъмна...?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )