IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рецепта за грим в прасковено

18 април 2014 06 45

Лицето сияе с нежен и ефирен тон за пролетта

Anna Sui SS 2014 Снимка: Getty

Anna Sui SS 2014 Снимка: Getty

Пролетта идва с всичките цветове, които можем да си представим, но като че ли розов и прасковен оттенък са типичните за този сезон нюанси, които избираме за грима си. Ако вечер се осмеляваме да избираме яркия розов цвят, то през деня ни се иска да починем от неговата агресивност и залагаме на нежните прасковени нюанси.

Подходящ почти за всеки тен на кожата, прасковеният цвят огрява всяка част на лицето, върху която е нанесен – очите, скулите, устните. С ефирните прасковени нюанси гримът е ефирен почти по всяко време на деня. Предлагаме ви кратки съвети за избор и за нанасяне на палитрата от прасковени нюанси върху различните зони на лицето.

Цвят за очите

Ако сте решили да акцентирате с прасковено върху устните и скулите си, съвсем спокойно може да използвате от същия продукт и да нанесете и върху клепачите, без да се притеснявате, че ще прекалите с цвета. Ако използвате прахообразни сенки, изберете пухкава четка, с която може да ги нанесете леко и деликатно върху целия клепач. Използвайте матов тон, който да нанесете в гънката на горния клепач. През деня може да пропуснете спиралата, каквато е актуалната сега тенденция, но ако решите, може да нанесете само един слой.

Докоснати скули

Целият смисъл на прасковения руж е да създаде лека и ефирна следа от цвят върху скулите ви. Използвайте кремообразни формули, за да докоснете само върха на скулите си. Усмихнете се, така че да се откроят зоните на върха и с кръгови движения нанесете съвсем малко количество с пръсти. Ако използвате прахообразен руж, го направете с четка. Задължително след това разнесете, за да няма ясно изразени граници между кожата и цвета. Прасковеният руж подхожда на жени с по-тъмен тен на кожата, като те могат да избират и такъв с бронзиращ ефект. За да постигнете ефект на „по-сочно“ лице, поставяйте ружа на върха на скулите. За по-издължено, обратно – във вдлъбнатите части на лицето под скулите.

Сочни устни

Независимо дали търсите ефект на ярък цвят или гланц за устните си, прасковеното е идеалният избор за пролетта и лятото, още повече, че тенденцията за оранжевото червило е вариант на прасковения тон. Този цвят понася идеално напластяването, както и липсата на блясък. Важно е да фокусирате цвета в центъра на устните и да го разнесете към външните ъгли, за да постигнете ефект на плътно нанесен цвят.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
не знам дали ще отива на всеки
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )