IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забавни трикове за грим

16 април 2014 09 45

Хитрините, които правят ежедневието ни по-лесно

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Единственото, което може да ни зарадва повече от нов и качествен грим, е хитрина, която да ни помогне да го нанасяме по-лесно и бързо. Много е важно докато го правите, да се забавлявате.

Да се гримирате трябва да ви носи удоволствие, а не затруднения. Независимо дали става дума за лак за коса, четка за грим или матиращо червило, използването на който и да е продукт трябва да прави живота ви по-лесен. Затова често ви представяме различни трикове за поддържането на красотата и за нанасянето на грима или използването на продуктите за това. Дойде ред на още такива.

Представяме ви 20 невероятни грим хитрини.

1. Преди да използвате уред за извиване на мигли, загрейте го със сешоар, за да направите извивката на миглите по-издръжлива.

2. Четката за коректор е перфектният уред за нанасяне на червило, когато трябва да е прецизно поставено.

3. Поставете на ръба на клепача пластмасова лъжица, за да го предпазите от случайно зацапване със спиралата.

4. Използването на бял молив за очи като база за сенки ги прави по-издръжливи и по-сияйни.

5. Затоплете молива за очи върху пламък от свещ за няколко секунди. Оставете да изстине за около 15 секунди и тогава внимателно го нанесете на линията на миглите.

6. Когато за първи път отворите нов продукт, отбележете датата върху него. По този начин ще знаете кога му изтича срокът на годност.

7. Ако устните ви са леко напукани или с малки кожички по тях, с една четка за зъби може да потъркате леко върху тях, за да премахнете люспите и да ги направите по-гладки.

8. За да оправите счупен или напукан компактен руж или пудра, сипете малко количество спирт в кутийката и размажете консистенцията, за да се получи гладка такава. След това оставете да изсъхне за около ден и ще получите нов продукт.

9. За да направите червилото си по-дълготрайно, след като го нанесете, задръжте за секунди леко върху него тънка салфетка, след което нанесете и втори пласт червило. Друг вариант е да нанесете много деликатно прозрачна пудра.

10. Оформете извитите краища на очната си линия с коректор и памучен тампон – така ще премахнете всеки излишък или грешки.

11. Може да използвате лак за коса, за да фиксирате грима си за цялата нощ – напръскайте малко във въздуха и оставете да попадне върху лицето ви, като преди това затворите очите си, разбира се.

12. Може лесно да опазите зъбите си от зацапване с червило. След като нанесете червилото, оформете устните си във формата на буквата О. Поставете пръст точно по средата им и го издърпайте, така че всичко излишно да остане по него, а не по зъбите ви.

13. За по-дебели мигли, използвайте отново бебешка пудра. Посипете малко върху миглите си, след като сте нанесли първия слой спирала, а с втория запечатайте. Това ще сгъсти миглите ви и те ще изглеждат много по-плътни.

14. Непокорните вежди може да контролирате с лак за коса – напръскайте с него стара четка за зъби и срешете с нея веждите си.

15. За да премахнете прекаленото наслояване на коректор под очите, използвайте гъба за нанасяне на грим. Течният коректор може да фиксирате с малко прозрачна пудра.

16. Червилото може да използвате като крем-руж. Първо нанесете малко върху обратната страна на ръката си, след което вземете оттам с пръст и разнесете на върха на скулите.

17. За да бъде по-дълготрайна очната линия с гел формула, подсилете краищата или ъглите с молив в същия цвят.

18. За да сложите прецизно лепило за мигли, използвайте върха на четка за зъби, а за още по-голяма прецизност нарежете миглите на няколко части и ги поставяйте една след друга.

19. За да изглеждате по-добре на снимки, нанесете тънък воал пудра по средата на лицето си. Това ще отнеме блясъка в Т-образната зона.

20. За да запълните оголените зони, където сте изскубали веждите си повече, използвайте молив за вежди и пудра, за да създадете „текстура“ върху кожата, върху която да се задържи повече цвят от молива, с който ще попълните веждите.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
ще пробвам трика с бебешката пудра и ще кажа после как е било!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар