IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рецепти за красота от Изтока

17 април 2014 07 15

Няколко домашни маски според рецептите на аюрведа

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Когато става дума за грижа за кожата, ние често обръщаме повече внимание на лицето си, а не на тялото. И това е съвсем естествено – кожата на лицето е първото нещо, което се забелязва у един човек и е визитна картичка за здравословното му състояние и за красотата му. Лице със здрава кожа печели по-лесно доверие.

Според древната индийска система за грижа за здравето аюрведа има много полезни начини за постигане на гладка и свежа кожа на лицето. Тайните за красота под форма на маски са познати за жените от Изтока и те се възползват от тях всекидневно. По този начин не само поддържат красотата си, но и лекуват много кожни проблеми.

Предлагаме ви три маски за лице, които са много разпространени в Индия.

1. Маска с листа от цветя

Невен е цвете, което е достъпно за всички. Откъснете няколко листа от цвят на невен и направете малко паста с помощта на 1 с. л. мед и сурово прясно мляко. Намажете лицето си с тази смес, оставете я да подейства за около 15 минути и измийте с хладка вода.

Освен приятен аромат, маската с невен има антибактериални и антисептични свойства. Тя лекува зачервявания и малки обриви по кожата. Правете я най-малко два пъти седмично, за да има стягащ порите ефект. Тази маска според аюрведа е идеална за мазна кожа.

Снимка: Dreamstime

2. Ароматерапевтична маска

След като я направите, ще се влюбите в блясъка на кожата, който остава след тази маска. Смесете следните съставки: една малка супена лъжица паста от сандалово дърво, 2 капки розово масло, 1 капка масло от лавандула, 2 с. л. брашно от нахут, щипка куркума на прах. Всичко това се смесва, като ако е необходимо, може да добавите няколко капки сурово прясно мляко. Както и другите маски, тази също престоява около 15 минути върху лицето ви, след което я измивате с хладка вода.

Основното действие на ароматерапевтичната маска е, че снема стреса и дава на кожата младежко сияние.

Снимка: Dreamstime

3. Маска със сандалово дърво

За тази маска ще ви трябва сандалово дърво на прах. Смесете го с малко вода или розова вода и нанесете сместа върху кожата на лицето. Оставете да действа 15 минути, преди да я измиете. Тази маска е изключително популярна по време на сватбите, защото прави кожата много нежна. Много разпространен неин вариант е с куркума.

Ползата от нея е, че предотвратява появата на пъпки и добавя блясък към кожата, като я прави и по-мека. Може да я ползвате всеки ден за по-добри резултати.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )