IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полезните козметични навици от тийнейджърството

5 юни 2014 05 19

Може би някои от триковете, които прилагахме като тийнейджъри е добре да използваме и днес

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всеки ден попадате в интернет или чувате от приятелка някой нов съвет за грижа за кожата или за лесно нанасяне на грим. Оказва се, че всичко ново е всъщност вече познатото старо, но с добавен нюанс – примерно нова техника или нов похват или с нов продукт, но на същата основа. Припомнихме си някои трикове, които ни помагаха в годините, когато експериментирахме с красотата си. Вероятно днес има нещо от добре забравените козметични трикове от тийнейджърските ни години, които отново биха били полезни за нас.

1. Когато спиралата свърши

Не бързайте да я хвърляте! Помните ли как използвахме вече почти сухите спирали, за да „укротяваме“ веждите си. Това е чудесен начин, когато нямате подръка гел за вежди.

2. Бебешко олио

В един или друг момент от тийнейджърството си сме ползвали бебешко олио на плажа, което сме си мислили, че ни е помагало да придобием по-бърз и златист тен. Днес, вместо за тази цел (което е безумно) може да използвате бебешкото олио в качеството му на ефективен хидратиращ тялото лосион. Кожата ви ще изглежда невероятно – нежна, мека и лека.

3. Вазелин

Това беше козметичният ни спасител във всяка ситуация – най-универсалният и леснодостъпен продукт на пазара. Може да го използвате като лосион, като балсам за устни или с негова помощ да развиете дръжката на засъхнал лак за нокти.

4. По-малкото е повече

Вероятно в гимназията не сте носели грим, а сега – всеки ден. Време е отново да се осмелите да излезете от вкъщи без грим поне за няколко дни. Дайте шанс на кожата си да диша, а тя ще ви се отблагодари.

5. Пробвайте отново някои цветове сенки

Може би светлите цветове на сенките ви отвращават, защото все още ясно пазите спомена как сте цапотили, когато не сте имали представа как точно се нанасят. Но днес е различно. С придобитите през годините умения за гримиране може да използвате по-умело светлите тонове, за да акцентирате на качествата си и да промените формата на очите си.

6. Красиви, докато спите

Някои от вас със сигурност са връзвали преди сън косата си на кок, докато е мокра. На сутринта просто я пускате и тръгвате, без да се интересувате много от резултата. Тази небрежност е добре да се опитате да я приложите и днес.

7. Загрейте с топлина миглоизвивачката

Във възрастта между 13 и 17 извитите мигли са приоритет на всяко момиче – колкото по-извити, толкова по-впечатляваща се чувства. Само си помислете колко часа от живота си сте изкарали в загряване на топла струя на металните щипци. И това не е чудно, защото този трик е доста ефективен. Пробвайте го и днес.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )