IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 съвета за перфектна очна линия

11 юни 2014 13 20

Вижте как може да улесните изписването на прецизна линия на клепачите

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Пристрастените към грима момичета и тези, които имат богат опит, знаят много добре как да плъзнат четката или „флумастера“, за да изрисуват прецизна очна линия. Но да знаете как се прави идеалната очна линия е умение, което трябва да изгради всяко съвременно момиче. Обучението преминава през много проби и грешки и отнема време в много практика. Търсите помощ от Youtube, от Pinterest, съветвате се с професионалисти... Но има някои неща, които се повтарят всеки път, когато слагате очната си линия. Ето кои са те и какво трябва да предвидите за следващия път, когато се гримирате.

1. Останали сте без триъгълна гъбичка за грим (Q-tipe). Тя е като божи дар, когато става дума за коригиране на линиите в грима за очите. Но винаги се оказва, че точно когато ви трябва, нямате.

2. Всеки път търсите упътване в Pinterest. Но винаги има и по-лесен начин. Намерете точния инструмент или най-подходящия урок и спрете търсенето веднъж завинаги.

3. Отваряте широко очите си, преди очната линия да е засъхнала. Знаете добре, че основно правило, когато използвате течна очна линия, е да държите очите си затворени поне минута, за да изсъхне. И въпреки това ги отваряте по-рано.

4. Опитвате трика с хартиената лента. Подобно на френския маникюр, в изписването на очната линия някои момичета използват за шаблон хартиена лента. Но това в повечето случаи завършва с нараняване на клепача. Не използвайте лента, а очертайте предварително рамката, която искате да запълните с очна линия.

5. Малка точица от спиралата разваля перфектната линия. Точно за такива случаи ви трябва вече споменатата триъгълна гъбичка Q-tipe за коригиране на грим. Винаги има вероятност да се получи грим фал, който се налага да се коригира с точния инструмент.

6. Кихате! Това е нещо, което не може да предвидите, но ако се случва почти всеки път и разваляте вече постигнатия резултат, вземете мерки.

7. Пръстите ви зацапват вече направения грим. Ако позицията на ръката ви е такава, че изцапвате пръстите си всеки път с грим, пригответе си мокри или сухи кърпички, с които постоянно да ги почиствате.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )