IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влошава ли се акнето през лятото?

10 юли 2014 13 10

Минерален грим, леки текстури и още нещо в грижата за акнеична кожа

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Топли дни, красиво небе, слънце, свеж въздух – но слънчевите лъчи са ласка за някои кожи и вредят на други. С горещите температури идва неприятният ефект за кожата с акне – той се увеличава. Въпреки че няма как да избегнете този факт, има начин да контролирате промяната в състоянието на кожата ви през лятото. Разбира се, трябва да знаете причината за увеличаването на акнето.

Акнето е проблем, който може да засегне всеки тип кожа. Неговото разпространение зависи от баланса на микрофлората на кожата. Акнето се появява в ситуации, когато кожата осигурява „храна“ на бактериите като прах, себум, липса на въздух... Когато бактериите „преядат“, тогава положението излиза извън контрол и се появяват възпаления и пъпки. Важно е винаги да почиствате лицето си, когато то е потно.

Хората с мазна кожа почти винаги през лятото страдат от влошено положение с акнето. Горещината води до повишено производство на себум, което е смъртоносен удар за мазната кожа. Има обаче кожи, които се повлияват добре от топлината и при тях състоянието на акнето може да се подобри.

Сигнал за действие за акнето са например и каските за мотор, маските за лице и тесните дрехи, които затварят кожата като в капан. По този начин спират въздуха и действат стимулиращо на размножаването на бактерии. Решението е, когато махнете от себе си каската, маската или специалното облекло, веднага да почистите кожата си.

През лятото задължително ползвайте специализирани козметични продукти за акнеична кожа. Измивайте лицето си с тях веднага след тренировка или след като се приберете вечер. Понякога акнето е проблем, който засяга и кожата на тялото. Това налага през лятото да се съобразявате от какви материи да са дрехите ви.

Предпочитайте такива, които абсорбират потта и мазнината като памук например. Има доказателства, че високогликемичните храни причиняват акне, което означава, че е добре да ограничите приема на захар и скорбяла, за да поддържате баланса на кожата си. Това са мерки, които е добре да спазвате през цялата година, но през лятото е задължително. Така ще помогнете на кожата сама да балансира производството на себум и да поддържа здравето си.

Задължителна грижа за акнеичната кожа през лятото е хидратирането в комбинация със слънцезащита. Въздействието на UV лъчите може да предизвика сериозни кожни заболявания и увреждане. Избирайте леки емулсии и нежни текстури на продуктите, които не запушват порите.

Топ продукт в списъка ви за грижа трябва да бъде такъв за локално третиране на акнето, който е добре да използвате всеки ден, а когато се налага – по два пъти на ден. Използвайте само минерални грим продукти.

С тези няколко основни препоръки с лекота може да победите акнето и да поддържате красива кожа дори и през лятото.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Neli ( преди 9 години )
Използвам за акне това:Silk'n Clear - Лечение на акне чрез LED светлина.Silkn Clear е уред, който може да се използва от мъже и жени и служи за лечение на акне и почистване на кожата! Уредът излъчва синя (LED) светлинa, която се използва за терапия на акнетична и проблемна кожа.http://***.krasivotialo.com/Silkn-Clear-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5.html
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )