IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде започва здравословният тен?

15 юни 2014 12 40

Вижте кои са основните характеристики на слънцезащитата в този сезон

Снимка: Biotherm

Снимка: Biotherm

За много хора слънцезащитата е досадно задължение, което разваля удоволствието им от излагането на слънце. Всички искат нелепкава приятна защита, която се адаптира към техните потребности.

Невидим, немазен, нелепкав, едва доловим, хидратира, омекотява и носи усещане за свежест – това са характеристики на перфектния продукт за слънцезащита. Търсим текстура, която да е приятна на допир и ухание, и формула, която да осигурява фотозащита за пълна безопасност.

Всеки търси безопасно удоволствие под слънчевите лъчи. Защото слънцето е преди всичко източник на здраве, енергия и здравословен тен. Кожата ни не би трябвало да усеща дискомфорт и това е основната задача на продуктите, които осигуряват нейната защита от UVA и UVB лъчите.

През последните години смело можем да кажем, че слънчевата защита стана все по-интелигентна. Продуктите вече не са лепкави, не образуват тежък мазен филм върху кожата, текстурата им е експертно разработена и осигурява максимален комфорт и хидратация на кожата с покритие, което е почти неосезаемо.

Слънцезащитен спрей за чувствителна кожа Allergy (Piz Buin, цена при запитване в магазина), слънцезащитно олио с висока защита SPF 30 за всеки тип чувствителна кожа (Avene, 39.90 лв.)

Предлагаме ви селекция на новите продукти на пазара, които осигуряват защита на кожата от слънцето, както и защита на косата. Отдавна е доказано, че косата има нужда от слънцезащита толкова, колкото и кожата. Тя също получава увреждания и старее под въздействието на UV лъчите. Продуктите за коса имат антиоксидантен ефект, хидратират я и я подхранват. Обикновено предпазват косата от вредното въздействие на солта и хлора.

Слънцезащитен спрей за коса Huile Protectrice с 99% съставки от растителен и естествен произход (Phyto, цена при запитване в магазина), слънцезащитен стик за устни SPF 30 (Avene, 13.90 лв.), сухо слънцезащитно масло за коса и тяло Sun Care Oil Spray UVA/UVB 30 (Clarins, цена при запитване в магазина)

Специално внимание трябва да получава и чувствителната кожа. Дори и най-малкото излагане на слънце може да предизвика у нея дразнене и неприятни усещания. Такава кожа се нуждае от козметика със специален комплекс, който да подсили нейната толерантност към слънцето. Освен това в съдържанието трябва да присъстват и мощни антиоксиданти, които да подсилват клетъчната ѝ структура.

Слънцезащитен лосион за лице Sun Zone SPF 20 (Oriflame, 14.90 лв.), слънцезащитно мляко за лице и тяло Lait Solaire SPF 50 (Biotherm, 49 лв.)

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )