IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Никога не е рано за борба с бръчките

26 юни 2014 14 02

Кога е време да започнете с грижата против бръчки на кожата? Сега!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Мислите, че превенцията против бръчки е тема, която засяга само вашите майки? Помислете си отново! Истината е, че грижата против бръчки започва от все по-ранна възраст, а колкото по-рано започнете с подготовката, толкова по-дълго ще запазите най-доброто състояние на вашата кожа.

Производството на себум от кожата започва на около 9-10 годишна възраст. Ето защо е добре да се започне със здравословната рутинна грижа за здравето на кожата на лицето доста преди да започнете да ползвате грим. Подхранването на кожата е също толкова важно, колкото и почистването ѝ. Ако се отнасяте към нея добре, тя ще ви се отблагодари с блясък и гладка повърхност. Запознайте се със задължителните стъпки в грижата, които ще ви помогнат да забавите появяването на първите белези на стареенето.

Хидратиране

Едни от най-важните стъпки в превенцията срещу стареене са почистването, хидратирането и защитата от слънцето. Когато се използва ежедневно, хидратиращият крем предотвратява появата на тъмни петна.

Ексфолиране

Прави се между един и три пъти седмично. През лятото е добре да го правите по-често. Ексфолирането трябва да се превърне в навик, който поддържа кожата идеално чиста, независимо какви промени се случват с нея.

Изградете си добри навици.

Измиването на лицето трябва да бъде естествено ваше действие всяка сутрин и всяка вечер, без изключение. Докато спи, тялото ви преминава в режим на възстановяване, а почистената кожа абсорбира по-добре продуктите за грижа по време на нощната рехабилитация.

Използвайте задължително околоочен крем.

Деликатната зона на кожата около очите е по-тънка и ако не вземете адекватни грижи навреме, може бързо да се появят фини линии и бръчки. В първите години може да ползвате хидратиращ, но с напредването на възрастта околоочният крем трябва да има и антистареещи съставки и витамин С, антиоксиданти и хиалуронова киселина.

Използвайте задължително слънцезащитен крем за лице.

Редовната му употреба предпазва от фотостареенето на кожата – бръчки, неравен тен и загуба на еластичност, причинени от излагане на слънце. Когато спортувате на открито, трябва да подновявате защитата от слънцето на всеки два часа. Дори и нисък фактор на слънцезащитната козметика може да подобри чувствително кожата ви и да я предпази от бръчки.

Хранете се с дъгата.

Това означава да приемате разнообразие от хранителни вещества. Балансираната диета храни организма, но и кожата ви – най-големият орган в тялото ви. Разбира се, навикът да пиете много вода трябва да е задължителен още от детството ви.

Пийте достатъчно вода.

Водата е важна не само за организма ви, но и за кожата ви. Сухата кожа губи еластичност и след време е съвсем възможно да започнете да я усещате по-плътна и груба. Това е знак, че ви трябва хидратиране.

Приемайте витамини и добавки.

Правилните добавки са от значение за превенцията на бръчките и фините линии по кожата, за старческите петна и за вредното въздействие на слънцето. Важно е периодично да сменяте групата витамини, които поемате или да намерите най-добрата комбинация за вас.

Включете ретинол в грижата.

Не е твърде рано да включите ретинола в грижата за кожата, особено ако имате акнеична кожа. Ретинолът подобрява производството на колаген, а това се отразява на цялостния външен вид на кожата.

Осигурете си достатъчно сън.

Този навик трябва да е на първо място в грижата против стареене на кожата. Сънят е най-добър приятел в много сфери на живота. Редовното и достатъчно възстановяване на кожата по време на сън е от съществено значение за всички процеси, включително и тези, които забавят стареенето. Сънят е инвестиция в бъдещето ви.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Делиа ( преди 9 години )
Освен правилното хранене, друг фактор, който влияе е начина ни на живот и стреса. Причините са комплексни и това е причината борбата против бръчките да е толкова трудна. Аз намерих средство, което ми помага много - Хидраплениш. С него получавам ефект, който не съм постигала с други продукти и мазила. Съдържа колаген, който действа благоприятно на кожата и я подмладява.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Може би ако се грижим добре за тялото си и се храним с хубава храна, и кожата ни ще е добре!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар